Philipp Katzenberger iš Unsplash iliustracija

Interneto kainos Kaune ir kituose šalies regionuose svyruoja nuo kelių iki keliasdešimties eurų. Kodėl vienas namų ūkis moka mažiau už kitą ir kuo skiriasi pati paslauga? Panagrinėkime, kokie veiksniai lemia, kiek kainuoja internetas Kaune.

Pasirinktas tiekėjas ir planas

Kaune interneto paslaugas siūlo ne vienas tiekėjas, be to, galima rinktis iš keleto planų. Paprastai planai skiriasi siūloma duomenų perdavimo sparta ir greičiu, kai kuriuose interneto planuose taip pat ribojamas ir duomenų kiekis. Kuo daugiau paslaugų norite gauti, tuo brangiau mokėsite, tad galutinė kaina priklauso nuo pasirinkto plano ir interneto tiekėjo kainodaros.

Sutarties trukmė

Nors skirtingų interneto tiekėjų sutartys skiriasi, bendra taisyklė yra tokia, kad kuo ilgesniam laikotarpiui sutartį sudarysite, tuo pigiau mokėsite už paslaugas. Sutaupyti taip pat galima ir pasinaudojant akcijomis bei nuolaidomis – jos dažnai siūlomos tiems klientams, kurie interneto tiekimo sutartį sudaro metams ar ilgesniam laikotarpiui.

Interneto greitis

Nors Lietuva, vertinant bendrai, gali pasigirti gana greitu interneto ryšiu, standartinis siūlomas greitis ne visada tenkina. Tai priklauso nuo asmeninių poreikių: jei siunčiate didelius duomenų kiekius ar naudojate internetą darbui, jums reikės didesnio greičio. O už tai teks daugiau ir susimokėti. Dėl to verta atsakingai įvertinti, koks interneto greitis jums reikalingas.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: