Organizatorių archyvo nuotr.

ĮSPĖJIMAS! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams. 

Koronaviruso situacija sukelia daug neigiamų psichologinių padarinių visuomenei: tai baimė nešioti virusą, nerimas dėl įvairių apokaliptinių scenarijų, neužtikrintumas dėl darbo vietos ir daug kitų. Santykių ekspertų teigimu, realybėje, net nesant ekstremaliai situacijai, priverstinis laiko leidimas kartu su šeima kartais tampa iššūkiu, todėl nenuostabu, kad ir tokio masto nelaimė yra didelis išbandymas porų santykiams. Šių dienų kontekste matomas aiškus Kinijos pavyzdys – po viruso šalyje ženkliai padaugėjo skyrybų. Ar intymumas ir nuo jo neatsiejamos sekso pozos, atviri pokalbiai ir fantazijos gali išgelbėti santykius? Paanalizuokime.

Dalinkitės jausmais ir neteiskite

Santykių ekspertai pastebi, kad koronaviruso epidemija iš esmės keičia poros iki tol susikurtą gyvenimą ir jo ritmą. Abiem partneriams šiuo momentu kyla vienišumo, baimės, pykčio, liūdesio ir skausmo jausmai. Ne paslaptis, kad žmonės yra linkę savo sukauptus jausmus vieną dieną išlieti, o dažniausias taikinys, kuriam tenka priimti ataką – kartu gyvenantis asmuo. Tada pasipila įžeidinėjimai ir viskas baigiasi ginču.

Kad to išvengtumėte, specialistai pataria daug kalbėtis. Pokalbiai apie vidinius išgyvenimus padės sumažinti poroje vyraujančią įtampą. Priimkite vienas kito baimes jų nekritikuodami. Taip sustiprinsite jus siejantį bendrumo jausmą, kuris ypač reikalingas krizės akivaizdoje.

Pasirūpinkite reguliariu intymumu

Sekso metu jaučiamas artumas stiprina emocinį ryšį ir atsidavimo jausmą. Tai padeda patenkinti natūralius meilės, intymumo ir priklausymo kitam poreikius, kurie išskirti Abrahamo Maslowo poreikių piramidėje. Sekso terapeutai tikina, kad mylėjimosi pozos – šaukšto, misionieriaus, lotoso – yra vienos intymiausių, todėl ir labiausiai sujungiančių tiek fiziškai, tiek emociškai.

Moksliniai tyrimai jau seniai įrodė sekso naudą poros santykiams. Jis gali daryti tiesioginę įtaką partnerių savijautai ir laimei, nes jo metu organizme ženkliai sumažėja stresą keliančių hormonų, kortizolio ir adrenalino, kiekis. Tuo pat metu smegenys išskiria endorfinus, o jie sumažina vienišumo jausmą, pakelia nuotaiką. Taigi, šiuo maloniu užsiėmimu galite nušauti du zuikius – sutvirtinti abipusius santykius ir numalšinti dėl situacijos kylantį stresą.

Būkite kūrybingi

Pažvelgus kitu kampu, karantinas ir saviizoliacija – tai puiki proga tapti šiek tiek kūrybiškesniems poroje šiandien ir tolimesniame gyvenime. Galbūt niekada neturėjote progos ir laiko išbandyti naujos sekso pozos arba žaisliuko miegamajame? Galbūt turite filmą, kurį norėjote pamatyti kartu, tačiau dėl vienos ar kitos pusės užimtumo vis perkėlinėjote jo peržiūrą? Gal vienas kito jau seniai norėjote kažko paklausti? Dabar yra puiki galimybė įvykdyti pamirštus planus kartu!

Neskubėkite ir vienas kitam paskirkite laiką ilgam pasimatymui miegamajame. Pagaliau išsiaiškinkite vienas kito intymias fantazijas bei norus, lūkesčius ir dvejones. Kitą pasimatymą skirkite mėgstamų filmų, serialų, pokalbių laidų peržiūrai, o trečiąjį – klausimynui. Pavyzdžiui, kiekvienas sudarykite 36 klausimų sąrašą ir taip pažinkite vienas kitą geriau. Tai gali būti klausimai iš įvairiausių jūsų bendro gyvenimo sričių: kokios sekso pozos yra mėgstamiausios, kurie namų ruošos darbai maloniausi ir daugelis kitų.

Svarbiausia šiame žaidime ir apskritai laiką leidžiant kartu namuose – nuoširdumas, pasitikėjimas vienas kitu, atvirumas ir supratingumas.

Pabaigai – nepasiduokite

Pagrindinė santykių ekspertų ir specialistų rekomendacija šiuo sunkiu laikotarpiu – galvoti apie susiklosčiusią situaciją kaip apie galimybę išmokti kažko naujo santykiuose. Kuo kokybiškų užsiėmimų kartu amplitudė didesnė, kuo daugiau skirtingų veiklų nuveiksite, tuo labiau pagerinsite santykius ir išvengsite nesutarimų.

Tegul jūsų pokalbių temos neapsiriboja namų ruoša. Paįvairinkite juos – išsiaiškinkite, kokios sekso pozos labiausiai patinka jūsų antrajai pusei, kokios yra didžiausios judviejų baimės ir, be abejo, svajonės. Būkite mylimi ir mylintys – tam laikas visuomet tinkamas!

Užsakymo Nr. KMC200053

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: