Organizatorių archyvo nuotr.

Daugelis mūsų puikiai suprantame, kaip svarbu pasirūpinti patikima apsauga nuo lytiniu keliu plintančių ligų ir nepageidaujamo nėštumo. Pasaulinių tyrimų duomenimis, didžioji dalis žmonių pasitiki (ir ne be reikalo) prezervatyvais. Visgi esama ir tokių, kurie šios apsaugos priemonės griežtai atsisako, motyvuodami tuo, kad ji jiems netinka, kliudo mėgautis seksu. Tai – gajus mitas, tačiau jį lengva sugriauti. Pateikiame kelis patarimus norintiems išnaudoti visus privalumus, kuriais pasižymi vyrams skirti prezervatyvai.

Pirmiausia – tinkamas dydis

Nemaža dalis „nelaimingų atsitikimų“ sekso metu nutinka dėl to, kad pasirenkamas netinkamo dydžio prezervatyvas. Tiek per maža, tiek per didelė apsaugos priemonė gali paprasčiausiai plyšti. Be to, ji niekuomet tinkamai neapsaugos nuo lytiniu keliu plintančių ligų. Tad svarbiausias dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį renkantis prezervatyvus – matmenys.

Tam, kad atrastumėte geriausiai tinkančią barjerinę apsaugos priemonę, turėtumėte įvertinti vyriškojo pasididžiavimo ilgį bei plotį erekcijos metu. Specialistai pataria tai atlikti kelis kartus, ryte, dieną ir vakare – taip išvengsite paklaidos, mat gali skirtis erekcijos stiprumas ir kiti dydžio veiksniai. Ilgį derėtų matuoti nuo pat šaknies. Pločio (apimties) vidurkį nustatysite išmatavę plačiausią penio vietą.

Žinant šiuos duomenis, prezervatyvai gali būti pasirinkti ir naudojantis specialia dydžių lentele. Geriausia vadovautis pačios apsaugos priemonės gamintojo pateikiama lentele. Joje paprastai nurodomas nominalusis prezervatyvo plotis – matmuo apsaugos priemonės, ištiestos ant lygaus paviršiaus. Standartinio dydžio prezervatyvais laikomi tokie, kurių plotis siekia 52–56 mm. Tačiau rasti siauresnių ar platesnių šiandien – tikrai nesunku.

Saugumui įtakos turi ir gamybos medžiaga, ir galiojimo laikas

Dalis žmonių negali naudoti įprastų prezervatyvų, nes yra alergiški lateksui. Ši problema gali kamuoti tiek vyrus, tiek moteris. Tačiau išeities tikrai esama – tokiu atveju galima rinktis apsaugos priemonę, pagamintą iš poliuretano, poliizopreno ar kitokios medžiagos.

Verta prisiminti ir tai, kad prezervatyvai turi galiojimo laiką. Tad jei turite užsigulėjusių apsaugos priemonių, būtinai patikrinkite, ar jas tebesaugu naudoti. Jei terminas pasibaigęs, drąsiai keiskite prezervatyvus naujais – kitaip jie neužtikrins nei pakankamo saugumo, nei malonumo.

Didesniam malonumui – kelios gudrybės

Šiandien prezervatyvų asortimentas – be galo platus. Kategoriškai prieštaraujantys vyriškajai barjerinei apsaugos priemonei gali rinktis moteriškus prezervatyvus. Besiilgintys naujų potyrių gali išmėginti skirtingas paviršiaus tekstūras, galinčias papildomai stimuliuoti tiek penį, tiek makštį. Trokštantiems papildomos apsaugos siūloma rinktis storesnius, o tiems, kurie nerimauja dėl to, kad priemonė sumažins malonumą – itin plonus (tačiau ne mažiau saugius) prezervatyvus.

Tam, kad naudojimasis prezervatyvu būtų sklandus ir abiem leistų mėgautis visais potyriais, būtina naudoti lubrikantą. Nepaprastą efektą gali užtikrinti vos keli lašai, naudojami prezervatyvo viduje ir išorėje. Lubrikantų pasiūla taip pat labai plati. Labai svarbu, kad ši priemonė ir prezervatyvai derėtų. Jei naudojate lateksinius prezervatyvus, rinkitės vandens pagrindo arba silikoninį lubrikantą, mat aliejus gali ardyti lateksą.

Lubrikantas ne tik sumažina trintį ir apsaugo prezervatyvą nuo plyšimo. Šiandieninės priemonės sudėtyje gali turėti spermicidų, tad jos papildomai saugo nuo nėštumo. Išskirtinei patirčiai galima rinktis specializuotus lubrikantus, pavyzdžiui, kaitinančius ar vėsinančius, uždelsiančius ejakuliaciją. Oraliniam seksui pritaikyti lubrikantai – kvapnūs, malonaus skonio, saugūs nuryti. Taigi, šios priemonės turėtų būti neatsiejama intymių žaidimų ir sueities dalis.

Sertifikuotų, gerai žinomų prekių ženklų, tinkamo dydžio, saugiai laikomi ir naudojami, su tinkamu lubrikantu suderinti prezervatyvai – tai priemonė, kuri neabejotinai gali padėti visapusiškai mėgautis seksu. Renkantis ją nederėtų skubėti ir pulti pirkti tai, kas pirmiausia patraukia žvilgsnį įmantria pakuote. Įvertinkite visus kriterijus, pasidomėkite, kas geriausiai tiktų partnerei ar partneriui ir drąsiai išmėginkite naujoves – tuomet ši priemonė taps tiesiog nepakeičiama.

Užsakymo Nr. KMC190043

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: