(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Stambule vykusiame jungtiniame „FIBA Europe“ valdybos ir vykdomojo komiteto posėdyje buvo patenkintas Lietuvos krepšinio federacijos prašymas 2011 metų Europos čempionate dalyvaujančių komandų skaičių padidinti iki 24.

Lietuvos atstovų pateiktą siūlymą „FIBA Europe“ patvirtino be didesnių diskusijų. Papildomus kelialapius į Europos čempionatą iškovos devynios iš dešimties šią vasarą atrankos varžybose kelio į Lietuvą neprasiskynusių rinktinių. Septyni kvietimai komandoms atiteks pagal sportinius rezultatus, o dar trys rinktinės dėl dviejų kelialapių kovos 2011-ųjų rugpjūtį.

„Šis sprendimas buvo priimtas siekiant dar plačiau vystyti krepšinį. Pamatę, kurios komandos iškovojo bilietus į Europos čempionatą per rugpjūtį vykusias atrankos varžybas, nuliūdome tarp jų neradę artimiausių savo kaimynų. Taip pat norime, kad gerbėjai užpildytų arenas“, – tvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Aštuonios naujos Europos čempionato dalyvės turės padengti visas savo atvykimo ir gyvenimo Lietuvoje išlaidas, todėl mūsų šaliai jų dalyvavimas papildomai nekainuos. Miestuose, kuriuose yra apgyvendinimo įstaigų trūkumas, pritarus „FIBA Europe“, šios komandos apsistos 3 žvaigždučių viešbučiuose.

„Mūsų iniciatyvą visos krepšinio federacijos priėmė su didžiausiu džiaugsmu. Šis sprendimas į Lietuvą padės pritraukti dar daugiau turistų“, – pažymėjo M. Balčiūnas.

Papildomi kelialapiai į Lietuvoje vyksiančias pirmenybes atiteko Italijos, Latvijos, Ukrainos, Bosnijos ir Hercegovinos, Gruzijos, Bulgarijos ir Lenkijos rinktinėms. Atrankos varžybų grupėse paskutiniąsias vietas užėmusios Suomijos, Vengrijos ir Portugalijos rinktinės prieš Europos čempionatą dėl likusių dviejų kelialapių kausis papildomame atrankos turnyre.

Dėl didesnio komandų skaičiaus Europos čempionatas prasidės trimis dienomis anksčiau nei buvo numatyta. Keturiose grupėse kovos po šešias komandas, o į antrąjį etapą pateks po tris stipriausias kiekvienos grupės rinktines.

Tolimesnis Europos čempionato formatas lieka nepakitęs – antrajame varžybų etape bus sudarytos dvi naujos grupės po šešias komandas, į ketvirtfinalius iškops po keturias kiekvienos grupės rinktines.

Lietuvos Krepšinio Federacijos informacija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: