(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nors 2011-ieji metai pagal rytietišką kalendorių prasidės tik vasario 3-ąją, tačiau vakariečiai, taip pat ir lietuviai, Naujuosius pradeda švęsti jau sausio pirmąją. Lietuvoje 2011-ieji bus nekeliamieji metai, prasidedantys šeštadienį pagal Grigaliaus kalendorių. Pagal kinų kalendorių, naujieji metai yra baltojo, metalinio kiškio metai. Tačiau ar mažojo gyvūnėlio savybės tikrai tinka šiems metams, o ypač Kaunui, kuris organizuos Europos krepšinio čempionato finalines kovas?

Kiškis yra įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą, todėl jo išsaugojimo svarba šalyje turėtų sustiprėti. Tiesa, 2011-aisiais kur kas svarbiau yra ne šio gyvūno likimas, tačiau jo savybės, kurias galima pabandyti pritaikyti naujiesiems metams. Kiškis – bailumo, taikingumo, geros klausos simbolis. Panašu, jog šiais metais žmonės turėtų mažiau pyktis, daugiau taikytis, atleisti. Taip pat mokėsime išklausyti, įsiklausyti į tai, ką sako kiti. Populiariausia minima kiškio savybė – bailumas. Atsižvelgiant į tai, Kaunas turėtų bijoti prisiimti didelių projektų ar renginių, tačiau taip jau sutapo, jog būtent 2011-aisiais miesto laukia ypatingi išbandymai.

Visa Lietuva jau kurį laiką diskutuoja apie šalyje nenumaldomai artėjančią krepšinio šventę. Kaunas, kuriame vyks finalinės Europos krepšinio čempionato kovos, iškart po Naujųjų Metų šventės pradės skaičiuoti laiką, likusį iki čempionato pradžios. Šiemet varžybos išsiskirs tuo, jog tai bus didžiausios pirmenybės per visą istoriją – dalyvaus net 24 Europos šalys. Čempionatas, kuris Lietuvoje vyko prieš 72 metus, prasidės rugsėjo 3 dieną ir baigsis rugsėjo 18 dieną. Visos varžybos numatomos šešiuose Lietuvos miestuose, tačiau pats svarbiausias vaidmuo atiteks Kaunui, nes čia įvyks lemiamos kovos ir paaiškės nugalėtojas (2009 metų čempionate nugalėjo Ispanija). Toks renginys reikalauja ne tik drąsos, bet ir daug pastangų, siekiant, kad viskas vyktų sklandžiai. Nepaisant tokio išbandymo, Kauno laukia ir dar vienas svarbus renginys – tarptautinės Hanzos miestų sąjungos, kuriai priklauso ir laikinoji sostinė, šventė „Hanzos dienos“.

Taigi nors 2011-ieji ir yra bailaus gyvūno metai, tačiau panašu, jog ne tik Lietuvai, bet ir Kaunui reikės drąsos įgyvendinant ne vieną svarbų projektą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: