(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Savaitraštis „Veidas“ antrą kartą Lietuvoje paskelbė geriausius savivaldybių merus. Antrąją vietą rinkimuose užėmė Kauno miesto vadovas konservatorius Andrius Kupčinskas, kuris yra jauniausias meras Lietuvoje.

„Jis iš tiesų gavo ne patį geriausią palikimą – miestą, iš kurio traukėsi užsienio investuotojai, senamiesčio širdimi vadintoje Laisvės alėjoje nebuvo likę visiškai jokios gyvybės. Tačiau kolegos įžvelgia, kad jauniausias šalyje meras keičia šio suprovincialėjusio miesto veidą“, – rašo „Veidas“ .

Trisdešimties geriausių ir pažangiausių merų sąrašą savaitraštis „Veidas“ sudarė apklausęs 135 kompetentingus regioninės politikos specialistus. Metų merą rinko patys merai – visų šalies savivaldybių vadovai, taip pat dešimties apskričių viršininkai, prezidento patarėjai regioninės politikos klausimais, ministerijų sekretoriai, departamentų, kuruojančių savivaldybes, direktoriai ir kt. A.Kupčinskas 2008 metų geriausio mero rinkimuose užėmė dešimtąją vietą.

2009-ųjų metų meru pripažintas jau trečią kadenciją Klaipėdos savivaldybei vadovaujantis Rimantas Taraškevičius. Kolegos jį išskyrė už iniciatyvumą, įžvalgumą tvarkant uostamiestį, taip pat už gebėjimą sklandžiai spręsti net sunkiausius reikalus. Trečiąją vietą užėmė Radviliškio meras Antanas Čepononis.

Šį tyrimą “Veidas” atliko remdamasis autoritetingų užsienio žiniasklaidos leidinių, tokių kaip “Newsweek”, “Forbes” ir “Independent”, patirtimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: