(c) LKF archyvo nuotr.

Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis išrinktas į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Šlovės muziejų. Jis tapo pirmuoju lietuviu, patekusiu į šį muziejų.

Pirmadienį paskelbus laureatus, A.Sabonis išrinktas kartu su Dennisu Rodmanu, Chrisu Mullinu, Artisu Gilmore‘u, treneriu Texu Winteriu bei dar keliais krepšininkais.

Nuo 1995 iki 2003 metų su pertraukomis Portlendo „Trail Blazers“ gretose žaidęs A.Sabonis įvertintas už savo pasiekimus tarptautiniame krepšinyje. Su Sovietų Sąjungos ir Lietuvos rinktinėmis jis skynė titulus olimpinėse žaidynėse, Europos ir pasaulio čempionatuose.

Kartu su kitais šiemet išrinktais krepšininkais A.Sabonis NBA Šlovės galerijai bus pristatytas oficialioje ceremonijoje rugpjūtį.

D. Rodmanas jau kiek anksčiau prasitarė, kad speciali komisija šiemet jį išrinko į Šlovės muziejų. Dukart geriausiai besiginantis NBA krepšininkas penkis kartus tapo NBA čempionu su Detroito „Pistons“ ir Čikagos „Bulls“ komandomis.

Saitų su „Bulls“ turi ir treneris T.Winteris – būtent jis yra garsiojo trikampio puolimo autorius.

C.Mullinas, kuris buvo Šarūno Marčiulionio komandos draugas „Golden State Warriors“ ekipoje, penkis kartus žaidė NBA Visų žvaigždžių mače.

Į Springfilde esantį muziejų taip pat bus įtraukti Tara VanDerveer, Herbas Magee, Teresa Edwards, Reece‘as Tatumas ir Tomas Sandersas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: