Adventiniai vakarai Taurakiemyje ir Vandžiogaloje
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Prieškalėdinį advento laikotarpį paminėjo ir Vandžiogalos bei Taurakiemio seniūnijos: vandžiogaliečiai susirinko į vakaronę „Atbėga elnias devyniaragis“, o Taurakiemio kultūros centre susibūrė Kauno rajono tautodailės studijų, meninių ansamblių nariai ir vadovai, klausytojai ir žiūrovai.

„Kai žiema advente miega“

Savaitgalis Piliuonoje buvo užpildytas renginiais. Kas norėjo pasimokyti, kaip gaminti kalėdinius žaislus, rinkosi nuo pusiaudienio bibliotekoje. Čia seminarą vedė net dvi tautodailininkės: kvilingo techniką demonstravo Teresė Simanaitienė, tradicinę žaislų gamybą iš šiaudų – Regina Juodžbalienė.

O Piliuonos bendruomenės iniciatyva buvo sukviesti dar ir tie, kas norėjo papuošti savo pagamintais papuošalais prie kultūros centro pastatytą Kalėdų eglutę.

Po seminaro visi rinkosi į Taurakiemio kultūros centrą. Čia į adventinę padėkos popietę „Kai žiema advente miega“ susirinko Kauno rajono tautodailės studijų nariai ir vadovai, tautodailininkai, dailininkai su tapybos darbais, rankdarbiais. Viešėjo Rokų kultūros centro tautodailės studija (vad. Sigitas Jakubaitis), Garliavos Olego Karavajevo dailės studija, Čekiškės rankdarbių klubas „Kraitė“ (vad. Čekiškės kultūros centro direktorė E. Tarolienė).

Eksponuoti Samylų kultūros centro tautodailės studijos vadovės Elenos Jakubauskienės tapybos ant šilko darbai, Taurakiemio kultūros centro tautodailės studijos „Piliuona“ tapybos darbai ir rankdarbiai iš vilnos.

Svečiai ir žiūrovai buvo susodinti ratu, po žvakių nušviestu mediniu sietynu. Ratas yra pats tikriausias laiko simbolis, kuris besisukdamas mus vėl norom nenorom atneša į metų pabaigą – į advento metą. Meno vadovė Rasma Kanienė su ansamblio jaunimiečiais susirinkusiems pateikė įdomią programą.

Ji organizavo savo kolektyvui ekspediciją, kurios metu buvo aplankytos senolės – dainų, pasakojimų, eilėraščių, skaičiuočių – žinovės. Jaunimas bendravo, klausėsi, įsiminė išgirstą medžiagą, dainas, o adventinio vakaro metu nuoširdžiai pateikė ją klausytojams.

„Atbėga elnias devyniaragis“

Adventas – laukimo, rimties, vilties ir susikaupimo metas. Šis prasmingas laikotarpis sukvietė vandžiogaliečius ir svečius į adventinę vakaronę „Atbėga elnias devyniaragis“. Vakaronėje dalyvavęs parapijos klebonas Oskaras Petras Volskis kvietė pajusti adventinio laikotarpio rimtį ir pamąstyti apie žmogaus gyvenimo prasmę.

Raudondvario kultūros centro folkloro kolektyvas „Piliarožė“, vadovaujamas Algio Svidinsko, Kauno miesto folkloro kolektyvas „Gadula“ ir Vandžiogalos kultūros centro folkloro kolektyvas „Griežlė“, vadovaujami Andriaus Morkūno, pristatė dvasiškai turtingą adventinę programą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: