Vandens motociklai Birštone
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šių metų birželio 11-12 dienomis Birštonas alsavo ekstremaliais pojūčiais. Šiame kurorte vyko Lietuvos vandens motociklų čempionato I etapas bei Lietuvos vandens motociklų slalomo čempionato I etapas.

Birštono prieplaukoje šeštadienį vyko Lietuvos vandens motociklų čempionato I etapas. Jame kovos vyko nuo pat pirmojo starto.

Varžybų dalyviai įnirtingai kovėsi septyniose klasėse. Čempionatas buvo atviras ir sulaukė ne tik Lietuvos sportininkų, bet ir svečių iš Latvijos, Estijos bei Baltarusijos. Po labai aršių kovų šeštadienio vakare paaiškėjo varžybų dalyviai, kurie po sunkios kovos galėjo džiaugtis prizinėmis vietomis.

SKI F-1 klasėje nepralenkiamas buvo svečias iš Latvijos Arturs Brencis, SKI F- 2 klasėje šeimyninis duetas buvo nepralenkiamas Peteris Igals tapo čempionu, o jo žmona Dana Igala tapo vicečempione, trečioji vieta atiteko taip pat Latvijos sportininkui Janiui Liepins. Taip pat stovimų vandens motociklų klasėje SKI veterans kova vyko tarp Latvijos sportininkų, bet kaip ir SKI F-2 klasėje čempiono vardas atiteko Peteriui Igals, antrąją vietą Arturs Brencis išplėšė iš Janio Liepins, kuriam teko trečioji vieta.

Aistros nesustojo startavus Runabout klasėms, Runabout F-3 klasėje kovojo svečiai iš Estijos bei Baltarusijos, nepralenkiamas šioje klasėje buvo šešiolikmetis Baltarusijos atstovas Aleksandr Seraikin, o antrasis liko Kallar Peedu. Runabout F-2 klasėje kovos virė dėl antrosios ir trečiosios vietos, kadangi nepralenkiamas buvo sugrįžęs į didįjį sportą Vytautas Butkus, antroji ir trečioji vieta atiteko atitinkamai Aleksandr Seraikin ir Jonui Dabrilai.

Aršiausios kovos vyko Runabout F-1 klasėje, kurioje kovos vyko iki paskutinio plaukimo paskutinių minučių. Po tokios kovos čempionu tapo pernai metų čempionas Tomas Gurkšnys, jam ant kulnų lipo artąją vietą iškovojęs Gintaras Venckus, o trečioji vieta teko Nerijui Juodžiui. Tai tik pirmasis čempionato etapas, antrasis etapas taip pat ne už kalnų, jis vyks birželio 25 dieną Lampėdžiuose, šis etapas žada dar didesnes ir aršesnes kovas.

Sekmadienio rytą Birštono prieplaukoje būriavosi vandens motociklų sporto mėgėjai ir profesionalai. Lietuvos vandens motociklų slalomo čempionato I etapo varžybose dalyviai kovėsi keturiose klasėse. Runabout 2T Stock klasėje, kurioje rungėsi mėgėjai, greičiausias buvo Aleksandr Seraikin, nuo jo sekunde atsiliko Andrius Gečiauskas, o trečiasis liko Jonas Raudeliūnas, kuris nuo lyderio atsiliko net dviem sekundėmis.

Runabout 4T Stock klasėje, kurioje taip pat rungėsi vandens motociklų mėgėjai, čia greičiausias buvo Arūnas Jurkonis, nuo jo net trimis sekundėmis atsilikęs ir antrąją vietą pelnęs Vaidas Beniulis aplenkė dviem sekundėmis lėtesnį Justą Daugėlą, kuriam atiteko trečioji vieta. Dar vienoje mėgėjų klasėje Runabout Open pats greičiausias bei greičiausias šiame čempionate buvo Aleksandr Seraikin, nuo jo dviejomis sekundėmis atsiliko ir antrąją vietą pelnė Ignas Laukaitis.

Sportininkų klasėje virė pačios didžiausios aistros, po sunkios kovos pirmąją vietą išplėšė Tomas Gurkšnys, kuris tik paskutiniame rate pagerino visų sportininkų laikus, jis trasą įveikė per 51,03 sekundės, nuo jo labai mažai atsiliko Nokolai Seraikin, kurio laikas buvo 51,05 s., Gintaras Venckus iškovojo trečiąją vietą, kurio laikas tikrai buvo ne pats žemiausias (51,06s.).

Organizatoriai džiaugiasi dalyvių gausa tiek šeštadienį, tiek ir sekmadienį. Taip pat jie lauks iškart po Joninių švenčių (birželio 25 dieną) mėgėjų, kurie galės Lampėdžiuose vandenį raižyti slalomo varžybose. Tą pačią dieną taip pat vyks ir Lietuvos vandens motociklų čempionato II etapas, kuris žada daug aršių kovų ant vandens.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: