Antroji Lietuvos U-17 futbolo rinktinės pergalė
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tradicinio tarptautinio Lietuvos futbolo federacijos U-17 turnyro antrąją dieną Lietuvos rinktinė Palangoje po nervingos kovos nugalėjo Kazachstano futbolininkus rezultatu 2:1 ir iškovojo antrą pergalę iš tiek pat galimų.

Rungtynių su Kazachstanu pradžioje abi komandos apsikeitė progomis, o pirmasis ir antrasis įvartis krito prieš petrauką. 37 min. po kampinio griūdamas galva kamuolį į vartus pasiuntė Julius Aleksandravičius, o 40 min. po Simono Stankevičiaus perdavimo Vykintas Slivka įsiveržė į baudos aikštelę ir pasitaisęs kamuolį smūgiavo tiksliai.

Antrojo kėlinio pradžioje rezultatą galėjo padidinti Deimantas Petravičius, bet jo muštas kamuolys praskriejo šalia vartų. 52 min. šiurkščiai rungtyniavę svečiai liko dešimtiese, nes antrą geltoną kortelę užsidirbo Dmitrijus Moissejevas. Įgiiję kiekybinę persvarą lietuviai turėjo dvi progas įmušti, bet po kampinio ir Edvino Dambrausko smūgio varžovų gynėjas išmušė kamuolį nuo vartų linijos, o kitame epizode pavojingą T. Lekecko smūgį iš krašto atrėmė vartininkas.

58 min. raudona kortelė jau buvo parodyta lietuviui – Justui Raziūnui. 68 min. Kazachstanas sušvelnino atsilikimą Vartininkui Mariui Suvaizdžiui atrėmus smūgį iš krašto pirmas prie kamuolio buvo Vladislavas Morozovas. Iki rungtynių pabaigos vyko arši kova, bet rezultatas nepasikeitė.

„Sunkios rungtynės. Varžovai žaidė šiurkščiai, ko iš jų ir tikėjomės. Rungtynių pradžia buvo chaotiška, bet pirmojo kėlinio pabaigoje pavkyo perimti iniciatyvą ir pelnyti įvarčius. Antrajame kėlinyje daugiau kontroliavome kamuolį ir pašalinus varžovų žaidėją galėjome įmušti, bet patys netekome žaidėjo. Tai įnešė į žaidimą sumaišties. Mačo pabaiga buvo nervų karas, kurį laimėjome“, – komentavo Lietuvos U-17 rinktinės treneris Antanas Vingilys.

A grupėje Lietuva turi šešis taškus kartu su Ukraina, kuri kitose rungtynėse 2:0 nugalėjo Moldovą. Penktadienį 18 valandą lietuviai ir ukrainiečiai susitiks tarpusavyje. B grupėje pirmauja antrą pergalę iškovoję Gruzijos futbolininkai – jie 2:1 įveikė Azerbaidžano komandą. Tris taškus į savo sąskaitą įsirašė baltarusius 2:0 nugalėję latviai.

Statistika

Lietuva U-17 – Kazachstanas U-17 2:1 (2:0);

Palangos miesto stadionas, 150 žiūrovų;

Teisėjas – Irmantas Kovalenko (Jonava);

Įvarčiai: 37 min. Julius Aleksandravičius, 40 min. Vykintas Slivka (Lietuva), 68 min. Vladislav Morozov (Kazachstanas).

Įspėti: 28 min. Edvinas Dambrauskas, 30 min. Tadas Lekeckas, 40 min. Lukas Pangonis (Lietuva), 28 min. Dmitry Moisseyev, 37 min. Vladimir Vomenko, 51 min. Vladislav Morozov, 54 min. Mikhail Golubnickiy, 72 min. Anuar Zhagippar, 77 min. Adilet Kudaibergen (Kazachstanas).

Pašalinti: 58 min. Justas Raziūnas (Lietuva); 52 min. Dmitry Moisseyev (Kazachstanas).

Lietuva U-17: Marius Suvaizdis, Julius Aleksandravičius, Edvinas Dambrauskas, Justas Raziūnas, Lukas Pangonis, Tomas Dombrauskis, Gabrielius Judickas, Deimantas Petravičius (76 min. Skirmantas Rakauskas), Tadas Lekeckas (56 min. Erikas Skripkinas), Vykintas Slivka, Simonas Stankevičius. Atsarginiai: Edgaras Jonaitis, Darius Kazubovičius, Kevinas Pavlijus, Matas Gavrilovas, Almantas Vansevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: