(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno Girstučio kultūros centre gruodžio 6 dieną, 18 val., bus rodomas garsusis ir gausiai publikos lankomas choreografės Anželikos Cholinos šokio spektaklis „Moterų dainos“. Spektaklio muzika sudaryta iš vokiečių aktorės ir dainininkės Marlene Dietrich dainų, jomis teigiamas amžinas ir gajus moters grožis – traukia ir teatro, ir šokio mėgėją

Moterys viena po kitos išnyra iš savo sunkių niūriaspalvių paltų ir virsta nuostabiausiomis plaštakėmis – kiekviena su savo istorija, savo ilgesiu, sunykusiomis ar dar neišsipildžiusiomis svajonėmis. Spektaklio atmosferą kuria kerintis ir gilus legendinės Marlene Dietrich balsas, pindamas nuotaiką iš liūdnų ir linksmų keistos širdgėlos persmelktų šlagerių, Antrojo pasaulinio karo metais spaudusių ašarą, įžiebinėjusių viltį – ir padėjusių pamiršti. Muzika, scenovaizdis (Marijus Jacovskis), kostiumai ir grimas (Juozas Statkevičius), choreografija bei režisūra laisvai ir be jokių ypatingesnių pastangų panardina publiką šios nostalgiškos, dekadentiškos nuotaikos rūke. Šokio įtaigos pagrindas – subtili vaidyba ir elegantiškas, aistringas judesys, atkreipiantis dėmesį į mįslingą ir keliaprasmį moters idealą.

Moterys, moterys, moterys… Daugybė nuostabiausių moterų, į kurių viltis, išpažintis, nuoskaudas ir desperaciją privalo įsiklausyti kiekvienas vyras. Puikiausių kūnų stangrumas ir glebus juslingumas, kampuota judesių plastika ir gundanti eigastis yra šio spektaklio centras ir pagrindinė traukos jėga. Meilės ir paramos išsiilgusios moterys šoka vienos, su atsitiktinai prieplaukos restorane nuo demobilizacijos užsilikusiais vyrais ar tiesiog su savo prisiminimais bei neišsipildžiusiomis svajonėmis, jų ilgesys – individualus ir hermetiškas, tačiau jas neišvengiamai jungia jų būties situacija.

Bilieto kaina 42-82Lt

Kasos tel. 8-37-454480

www.bilietai.lt

Spektaklio trukmė 70min.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: