Praėjusią savaitę vyko darbo grupės pasitarimas dėl „Hanza Kaunas“ švenčių 2010 ir 2011 metais. Buvo aptartas švenčių biudžeto projektas ir rinkodaros planas.

VšĮ „Hanza Kaunas 2011“ direktorius Darius Rumšas pranešė, kad parengtas švenčių biudžetas. Numatyti konkretūs darbai ir išlaidos jiems atlikti. Biudžeto projekte numatyta, kad 2010 metų šventei iš Savivaldybės tikimasi 700 tūkst. litų, o 2011-ųjų – 488 tūkst. litų. Be to, 2011 m. šventei tikimasi gauti lėšų ir iš Kultūros ministerijos, Kultūros rėmimo fondo, Ūkio ministerijos, iš šventėje dalyvaujančių miestų, vietinių prekiautojų, viešbučių komisinių mokesčių ir kt.

Miesto tarybos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė informavo, kad politikai, svarstydami miesto biudžetą, numatys Kultūros programų prioritetus, tuomet ir paaiškės, kiek bus galima skirti lėšų 2010 metų šventei. „Dėl 2011 m. šventės kalbėsime ir su kultūros bei ūkio ministrais, nes šventė reprezentuos visą Lietuvos valstybę“, – sakė mero pavaduotojas R.Mikaitis. Tarybos narys Justinas Krėpšta siūlė kalbėti dar ir su susisiekimo bei šveitimo ir mokslo ministrais. Pasitarime konstatuota, kad iš esmės galima pritarti biudžeto projektui su galimybe jį tobulinti.

Aptardamas rinkodaros planą, VšĮ „Hanza Kaunas 2011“ direktorius Darius Rumšas informavo, kad ieškoma pačių įvairiausių šventės reklamos būdų. „Šventė bus reklamuojama Lietuvos oro uostuose, geležinkelio stotyse, pasienio postuose, magistralėse, o ypač prie Kauno miesto ženklų. Be to, kai Kaunas dalyvauja įvairiose parodose, būtinai reikia reklamuoti ir būsimą šventę. Reklama turėtų būti ir kaimyninėse valstybėse, bet koks leidinys, kurį rengia Kauno miesto savivaldybė turi būti su Hanza šventės 2011 metais logotipu ir informacija. Manau, kad veiksminga reklama prekybos centruose, kino teatruose, viešajame transporte ir visuose Lietuvos miestuose“, – sakė VšĮ direktorius D.Rumšas.

Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Rimgaudas Miliukštis siūlė, kad iš pastatų savininkų būtų pareikalauta pasirūpinti pastatų išvaizda ir jų būkle. R.Mikaitis domėjosi, ar piliavietės tvarkymas vyksta pagal numatytą planą, nes daugiausia renginių vyks būtent prie pilies.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: