(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybėje pirmadienį bus svarstomas siūlymas anksčiau baigti šildymo sezoną daugiabučiuose namuose.

Meras pavedė Savivaldybės administracijos direktorei Editai Gudišauskienei apsvarstyti galimybę daugiabučiuose namuose baigti šildymo sezoną jau kovo 31 d. Kolegijoje nebus svarstoma šildymo išjungimo galimybė sveikatos ir ugdymo įstaigose.

Šildymo sezono pabaiga skelbiama miesto Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra būna aukštesnė negu 10 laipsnių šilumos.

Tačiau šilumos vartotojai, vadovaujantis LR Civilinio kodekso nustatyta tvarka, turi teisę nuspręsti, kada jie nori baigti šildymo sezoną. Ši sąlyga negalioja Savivaldybės nustatytoms įstaigoms, kurioms šildymo sezono pabaiga nustatoma Savivaldybės sprendimu.

Gyventojai, pageidaujantys atsijungti šildymą, gali padaryti tai ir dabar, nelaukdami šildymo sezono paskelbimo pabaigos. Toks sprendimas turi būti priimtas gyventojų susirinkime paprasta balsų dauguma, t.y. 50 proc. plius 1 balsas. Sprendimas turi būti įforminamas protokolu ir perduotas per namo administratorių ar per bendrijos pirmininką.

Apie sprendimą turi būti pranešta Šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui, kad šis atliktų konkrečius veiksmus nutraukti šilumos tiekimui į šildymo sistemą. Taip pat būtina informuoti AB „Kauno energija” apie tikslią šildymo nutraukimo datą, kad bendrovė nebeskaičiuotų šilumos šildymui, o tik karštam vandeniui ruošti ir cirkuliacijai.

Anksčiau šildymo sezonų pabaigos Kaune buvo skelbiamos:

2005 m. – balandžio 14 d.
2006 m. – balandžio 24 d.
2007 m. – balandžio 17 d.
2008 m. – balandžio 22 d.
2009 m. – balandžio 10 d.
2010 m. – balandžio 23 d. bendro lavinimo mokyklų, ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir kitų pastatų, šildomų Savivaldybės biudžeto lėšomis ir balandžio 8 d. gyvenamuosiuose namuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: