(c) "ARTima Kultūra" archyvo nuotr.

„ARTima Kultūra“ – profesionalių kultūros vadybos specialistų organizacija, rengianti ir įgyvendinanti kultūrinius projektus Kaune ir visoje Lietuvoje. Organizacija veikia nuo 2008-ųjų, o oficialų statusą (VšĮ) įgavo pernai.

Organizacijos „ARTima Kultūra“ misija yra skatinti įvairialypės, kokybiškos kultūros sklaidą, ieškoti ir viešinti jaunosios kūrėjų kartos darbus, išnaudoti netradicines, užmirštas ir apleistas erdves meno ir kultūros tikslams, jungti įvairias kultūros, meno formas pateikiant jas įdomia ir prieinama forma.

Organizacijos projektai gimsta iš idėjos padaryti kažką gero, naujo ir įdomaus Kaunui. Tuomet organizacijos nariai išgrynina idėjas ir ieško finansinių šaltinių bei partnerių. „ARTima kultūra“ vykdo tarpdisciplininius kultūros projektus, kuriuos remia įvairūs fondai (pvz.: ES struktūriniai), privatūs rėmėjai (Jacobs 2009 Kalėdų veiklos), savivaldybė (dalinai 2010 Kalėdų veiklos).

Organizacijai priklauso aštuoni nariai, tačiau šiuo metu keletas iš jų yra užsienyje. Visi jie yra labai skirtingi, jauni ir tikintys tuo, ką daro bei nestokojantys jaunatviško optimizmo. Tai daro įtaką organizacijos unikalumui – rengiami projektai yra skirtingi ir ypatingi, nes kiekvienas narys įdeda dalelę savęs.

Prie organizacijos, o tiksliau – projektų, visuomet kviečiami prisijungti visi, kas tik turi noro: „Mes norime su Jumis draugauti – pamatyti Jus savo renginiuose, diskutuoti su Jumis, kurti naujas idėjas ar tobulinti esamas.“

VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: http://www.artimakultura.lt/
  • Vadovo vardas, pavardė: Danas Viluckas
  • Kontaktai: info@artimakultura.lt; artimakultura@artimakultura.lt, 8656 68123
  • Būstinės adresas: oficialiai Topolių g. 2-50, Kaunas, tačiau organizacijos narius dažniausiai rasti galima Kauno senamiestyje (Baruose, kavinėse: B.O. ar Pas Stenley).
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: