(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, balandžio 10 d. bus atidarytas pirmasis Lietuvoje bagažinių turgus.

„Tokie turgūs, angliškai vadinami „car boot sales“, populiarūs Vakarų Europoje. Žmonės į juos atvažiuoja savo automobiliais ir prekiauja iš bagažinių. Bagažinių turguje parduodama viskas, ko žmogui nereikia, bet gali būti naudinga kitiems: nuo namų apyvokos daiktų ir drabužių iki interjero detalių, įvairių niekučių, paveikslų“, – aiškina prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta

Prekiautojais šiame turguje gali būti visi žmonės, kurie turi nereikalingų daiktų ir juos parduoda arba išmaino į reikalingesnius. Turguje laukiama ir pradedančiųjų menininkų.

Pasak J. Plentos, bagažinių turguje siekiama ne užsidirbti, o pabendrauti, susirasti bendraminčių, gerai praleisti laiką.

„Šis turgus nėra komercinio pobūdžio, kaip, pavyzdžiui, Lietuvoje jau rengiami vadinamieji „blusų turgūs“. Bagažinių turguje žmonės neprekiauja nuolat, tai nėra veikla iš kurios jie užsidirba pragyvenimui arba gauna didelę dalį savo pajamų. Čia jie atvyksta kartą ar keletą kartų per metus, kai susikaupia nereikalingų, nenaudojamų daiktų“, – pasakoja J. Plenta.

Bagažinių turgūs bus rengiami balandžio–spalio mėnesiais. Prekyba vyks kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį automobilių aikštelėje, esančioje „Urmo“ teritorijoje. Už prekybos vietą prekiautojams mokėti nereikės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: