Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šią savaitę buvo krečiami dar kelių gimdymo namuose šalininkių būstai, rašo portalas lrytas.lt.

Į kovą su nenorinčiomis gimdyti ligoninėse moterimis buvo mestos didelės pajėgos – keturiose kratose dalyvavo dešimtys pareigūnų, rašo portalas.

Jau anksčiau skelbta apie didelį atgarsį sukėlusią kratą kino režisierių Inesos Kurklietytės ir Ramūno Abukevičiaus namuose. Pas I.Kurklietytę, kuri yra sukūrusi filmą apie gimdymą namuose, nuvyko šeši pareigūnai, pas Prieraišiosios tėvystės centro vadovę Vitaliją Pilipauskaitę-Butkienę – irgi šeši.

Moterys suskaičiavo 12 pareigūnų pas gimdymo namuose sąjūdžio pradininkę Jurgą Švedienę, o dar keturi lankėsi devynių vaikų motinos Ivetos Vaiginienės, turinčios akušerės diplomą, namuose. I.Vaiginienei surašytas aktas, kad vaikai nepamaitinti, o namie šalta. Motina tikino, kad namai atšalo, kai pareigūnai pusvalandį laikė atidarytas duris, o būstas kūrenamas malkomis.

Visos kratos prasidėjo 7 valandą ryto ir truko 3-5 valandas.

Prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto gimdymo ne gydymo įstaigose. Tiriami atvejai, kai po tokio gimdymo mirė vaikai, gimdyvės patyrė sunkių sveikatos sutrikimų. Medikai kaltinami neteisėtu vertimusi ūkine, komercine ar profesine veikla.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: