(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracija įgyvendina projektą „Kauno miesto savivaldybės ilgalaikio 2005 – 2015 m. strateginio plano ir 2010 – 2012 m. strateginio veiklos plano atnaujinimas”.

Pagrindinis projekto tikslas – siekiant užtikrinti efektyvų Kauno miesto savivaldybės funkcijų vykdymą ir didesnę teritorinę socialinę sanglaudą regione, o kartu ir Lietuvoje, tobulinti strateginio planavimo procesą Kauno miesto savivaldybėje. Projekto tikslą numatoma pasiekti įgyvendinant uždavinį – atnaujinti Kauno miesto 2010 – 2012 metų strateginį veiklos planą ir ilgalaikės trukmės Kauno miesto savivaldybės 2005 – 2015 metų strateginį planą, pasinaudojant sektorinių studijų, strategijų ir strateginių planų rezultatais. Kauno miesto 2005 – 2015 metų strateginis planas patvirtintas 2005 m. birželio 16 d. Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-310. 2008 m. planas buvo koreguojamas. Atsižvelgiant į nuolat besikeičiančią vidinės ir išorinės aplinkos situaciją, planą būtina atnaujinti, kad jis atspindėtų realią situaciją Kauno mieste. Siekiant kokybiškai atnaujinti planą, prieš tai bus rengiamos įvairių sričių sektorinės studijos, strategijos ir strateginiai planai.

Kauno miesto savivaldybės ilgalaikio 2005 – 2015 m. strateginio plano atnaujinimą atliks UAB „EIP Kaunas” kartu su Kauno miesto savivaldybės administracija ir suformuotomis darbo grupėmis. Plano atnaujinimo metu numatyta parengti esamos socialinės ir ekonominės situacijos analizę, pateikti stiprybių, silpnybių, galimybių ir grėsmių analizę, suformuluoti miesto viziją, plėtros prioritetus, tikslus, uždavinius ir priemonių planą bei parengti plano įgyvendinimo stebėsenos sistemą. Siekiant į plano rengimą įtraukti visuomenę, numatyta atlikti Kauno miesto gyventojų apklausą, taip pat nuolat pateikti aktualią informaciją apie projekto eigą visuomenės informavimo priemonėse.

Kviečiame aktyviai dalyvauti atnaujinant Kauno miesto savivaldybės 2005 – 2015 metų strateginį planą teikiant pastabas ir pasiūlymus Europos Sąjungos paramos ir strategijos skyriaus vedėjui, tel. 8 37 42 47 82 arba el. p. saulius.lukosius@kaunas.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: