(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Dėl sumažėjusio finansavimo mokykloms, darželiams, išaugo skolos už šildymą, elektrą, todėl švietimo įstaigose ieškoma įvairiausių būdų, kaip sutaupyti lėšas.

Administracijos direktorius yra patvirtinęs Savivaldybės švietimo stebėsenos rodiklių sąrašą, kuriuo remiantis yra atliekama elektros ir šilumos energijos bei vandens naudojimo švietimo įstaigose stebėsena ir analizė.

Per pirmąjį 2009 metų pusmetį Kauno švietimo įstaigose buvo 10 proc. mažiau sunaudota vandens ir šilumos energijos, palyginus su 2008 metų pirmuoju pusmečiu. Elektros energijos sunaudojama tiek pat.

„Energijos išteklių sunaudojama mažiau dėl mokyklų renovacijų programos. Daugiau kaip 70 proc. Kauno darželių jau yra pakeisti visi langai. Ugdymo įstaigų renovavimo procesas tikrai dar neužbaigtas“, – kalbėjo Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius.

Departamento nedžiugina didelės skolos už švietimo įstaigų šildymą – rugsėjo 1 d. skola siekė beveik 13 mln. litų. 4 mln. litų skola likusi nuo praėjusių metų. Tokie finansiniai įsiskolinimai išaugo, nes šildymo išlaidoms padengti buvo planuojama gauti 18 mln. litų, o buvo gauta tik 7 mln. litų.

„Apšildyti visas miesto švietimo įstaigas per mėnesį kainuoja daugiau nei 2 mln. litų. Kuomet lėšų skiriama per pus mažiau, skolos greitai auga“, – sakė departamento direktorius.

Švietimo ir kultūros departamentas nuolat siūlo įvairiausius variantus, kaip būtų galima sutaupyti daugiau lėšų. Yra galvojama apie šiluminių mazgų renovacijas ugdymo įstaigose, kas atsipirktų per trejus metus. E.Balasevičius sakė, kad galbūt vertėtų pagalvoti apie vaikų atostogų laiko pakeitimą, kai kurių įstaigų sujungimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: