(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje lankėsi įmonių „Austrian energy & environment“ ir „Energy LT“ atstovai, kurie domėjosi Kauno regiono energetiniais projektais, pristatė savo kompanijos nuveiktus darbus ir galimybes.

„Mūsų įmonė turi atstovybes 30 pasaulio šalių. Specializuojamės gamindami įrengimus energetikos pramonei bei galime pateikti įvairių sprendimų dujų, biomasės ir atliekų deginimui, oro taršos kontrolei. Šiuo metu domimės plėtros galimybėmis Baltijos šalių rinkoje“, – pristatydamas savo įmonės veiklą, sakė Austrijos įmonės „Austrian energy & environment“ pardavimų vadovas Elmaras Offenbacheris.

Mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius pasdžiaugė, kad Kaunas sulaukia vis daugiau užsienio kompanijų dėmesio.

„Užsienio įmonių patirtis yra naudinga įgyvendinant Kauno energetinius projektus. Be to, griežtėjantys ES aplinkosauginiai reikalavimai verčia ieškoti naujų technologijų tvarkant atliekas, mažinant oro taršą“, – sakė A. Kurlavičius

Svečias iš Austrijos domėjosi miesto planuojamomis investicijomis į energetikos sektorių, esama padėtimi šilumos tiekimo rinkoje.

„Miestas yra suinteresuotas, kad būtų kuo daugiau alternatyvių šilumos tiekėjų, kurie galėtų gaminti energiją iš atsinaujinančių šaltinių. Tai leistų mažiau priklausytų nuo dujų kainos, kuri daro didelę įtaką šilumos kainai“, – sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas R. Gatautis.

Susitikimo pabaigoje įmonių atstovai pažadėjo vėliau suteikti detalesnę informaciją apie savo veiklą ir galimus investicinius pasiūlymus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: