“Autrolio” vadovai išplatino komentarą apie tragišką eismo nelaimės Savanorių prospekte.

Rugsėjo 20 d. apie 19 val. 55 min., S.Žukausko g. ir Savanorių pr. sankryžoje troleibusas susidūrė su lengvuoju automobiliu Mitsubishi Galant.

Pagal troleibuso vairuotojo paaiškinimus, jam važiuojant Savanorių prospektu S.Žukausko gatvės link, likus porai metrų iki sankryžos iš S.Žukausko gatvės netikėtai į sankryžą išvažiavo lengvasis automobilis „Mitsubishi Galant“ ir trenkėsi į troleibusą.

„Autrolio“ troleibuso vairuotojas, siekdamas išvengti smūgio, suko dešiniau, tačiau smūgio išvengti nepavyko. Minėtos transporto priemonės susidūrė, troleibusas po smūgio užvažiavo ant šaligatvio borto, trenkėsi į kontaktinio kabelinio tinklo atramą, ją nulaužė ir su šaknimis išvertė šalia augusį medį.

„Autrolio“ troleibuso vairuotojas įvykio metu buvo blaivus. Per minėtą sankryžą troleibuso vairuotojams važiavo degant žaliam šviesoforo signalui, šį faktą gali patvirtinti šalia troleibuso važiavusio kito automobilio vairuotoja.

Į įvykio vietą buvo iškviesti keli greitosios pagalbos ekipažai, du priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažai, keli eismo priežiūros tarnybos ekipažai.

Deja, įvykio metu žuvo lengvojo automobilio „Mitsubishi Galant“ keleivė. Minėto automobilio, vairuotojas dėl sužalojimų išvežtas į ligoninę. Į įvykio vietą skubiai atvykusios greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo troleibuso keleivius, nė vienas nebuvo išvežtas į gydymo įstaigą, tačiau mažiausiai trys troleibuso keleiviai minėjo, kad dėl sumušimų ir patirto šoko į medikus kreipsis asmeniškai.

„Autrolis“ turtas, keleiviai ir įvykio dalyviai yra drausti, bendrovė kreipėsi į gydymo įstaigas, kur gydomi nukentėjusieji ir į draudimo kompaniją dėl nuostolių įvertinimo bei žalos atlyginimo.

Įvykį tiria Kauno mieto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos eismo priežiūros tarnybos pareigūnai, kalti asmenys dar nėra nustatyti. „Autrolis“ taip pat atlieka vidinį šio įvykio tyrimą. Įmonės administracija dar kartą peržiūrės vidaus saugumo taisykles, kad tokių įvykių tikimybė būtų dar labiau sumažinta.

AB „Autrolis“ administracija nuoširdžiai apgailestauja dėl šios skaudžios ir tragiškos avarijos bei reiškia užuojautą žuvusiosios artimiesiems bei avarijoje nukentėjusiems asmenims.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: