(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto meras ketvirtadienį susitikęs su Aplinkos ministru Gediminu Kazlausku aptarė šiuo metu tikslinamą Kauno miesto ribose esančių valstybinės reikšmės miškų plotų schemą.

„Kaunas turi žaliojo miesto statusą ir mes tuo didžiuojamės. Šalyje tai vienintelis miestas, kuriame yra tiek žaliųjų plotų, todėl Savivaldybė gina ir gins viešąjį interesą. Miesto vadovai ir kauniečiai nesutinka su Aplinkos ministerijos Miškų departamento siūlomais schemos pakeitimais, kuriais iš Ąžuolyno, kitų miesto parkų būtų iškirtos kai kurios teritorijos. Žinome ne vieną atvejį praeityje, kai išskirtose parko teritorijose iškildavo gyvenamieji namai, todėl turime padaryti viską, kad tai nepasikartotų. Turime ieškoti ir rasti kompromisinius sprendimus, siekiant išsaugoti esamus miško žemės plotus”, – sakė meras A. Kupčinskas.

Aplinkos ministras G. Kazlauskas pritarė mero pozicijai, kad negalima iš Ąžuolyno išskirti beveik prieš 20 metų privatizuotą Dainų slėnį. Šis žemės sklypas yra valstybinis. Nuspręsta, kad Ąžuolyno teritorija turi likti nedaloma, nesvarbu, kokia valdymo forma būtų įteisinta tam tikrose jos dalyse

Su ministru G. Kazlausku meras A. Kupčinskas aptarė ir Kauno miesto savivaldybės ketinimus praplėsti žaliuosius plotus, atsodinant pernai šėlusio škvalo suniokotus parkus.

„Miestui svarbu puoselėti miškus, todėl ketiname atsodinti pirmiausia per škvalą nukentėjusį Ąžuolyną, o paskui ir miškus Panemunėje, Lampėdžiuose, prie Kauno marių. Tuomet šie plotai atitiks miškui keliamus reikalavimus, o tai reikš, kad minėtos teritorijos išsaugos valstybinės reikšmės miškų plotų statusą”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

Susitikimo metu taip pat buvo aptarta apleistų, miesto vaizdą darkančių statinių problema. Kauno meras A. Kupčinskas yra kreipęsis į Vyriausybę su pasiūlymu griežtinti bausmes savo nekilnojamąjį turtą neprižiūrintiems savininkams. Aplinkos ministras G. Kazlauskas pasiūlė dar kartą pakartoti kreipimąsi, nustatant maksimalios baudos dydį iki 10 tūkst. litų.

Kalbėta buvo ir apie vienintelį šalyje esantį Zoologijos sodą. Lietuvos zoologijos sodo pavaldumo klausimas sprendžiamas nuo praėjusių metų liepos mėnesio. Tuomet buvo panaikintos apskrities viršininko administracijos, kuri ir buvo zoologijos sodo steigėja. Zoologijos sodas perėjo Aplinkos ministerijos pavaldumui.

„Zoologijos sodas Kaune yra ypatingus sentimentus visiems mūsų šalies gyventojams keliantis miesto simbolis, toks kaip Laisvės alėja, krepšinis. Todėl miestas norėtų deramai juo rūpintis. Jei savivaldybė gautų garantijas, kad bus skiriamas pakankamas finansavimas, mielai sutiktų jį perimti. Žinoma, tokiam siūlymui turi pritarti aplinkos ministerija bei Kauno miesto savivaldybės taryba”, – kalbėjo miesto meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: