B. Brazdžionio literatūros premija atiteko rašytojui Petrui Palilioniui
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šį ketvirtadienį, gruodžio 29 d., Kauno miesto tarybos nariai nutarė Bernardo Brazdžionio literatūros premiją skirti rašytojui Petrui Palilioniui už knygą „Tautos šauklio balsai“.

Kauno miesto savivaldybė šį rudenį buvo paskelbusi Bernardo Brazdžionio literatūros premijos konkursą Bernardo Brazdžionio premijai gauti. Pasak Kultūros ir meno komiteto pirmininko pavaduotojos Onos Nijolės Rudgalvienės, buvo įvertinta premijos skyrimo komisijos nuomonė, jai pritarta ir apdovanojimas atiteko tam autoriui, kuris labiausiai atitiko šiai premijai gauti skirtus kriterijus.

„Apdovanojimas buvo skirtas lietuvybės, gimtosios kalbos, pilietiškumo tradicijas tęsiančiam Lietuvos autoriui už naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio knygą“, – teigė O. N. Rudgalvienė.

Premijos skyrimo komisija, sudaryta iš penkių asmenų, susipažino su paraiškomis, pateiktais kūriniais ir nusprendė, jog B. Brazdžionio literatūros premijos skyrimo nuostatus labiausiai atitinka rašytojo P. Palilionio parengta knyga „Tautos šauklio balsai“.

Knygoje surinkta išsami medžiaga apie lietuvių klasiko B.Brazdžionio gyvenimą emigracijoje, kūrybą, ryšius su Lietuva ir viešnages gimtinėje.

B. Brazdžionio literatūros premiją šiais metais pretendavo gauti iš viso 3 autoriai. Be P. Palikonio konkurse taip pat dalyvavo Algirdas Patackas (knyga „Pastogės Lietuva: pogrindžio, Sąjūdžio ir laisvės metų kronika“) ir Donaldas Kajokas („Kurčiam asiliukui“).

P. Palilionis, poetas, eseistas, vertėjas, gimė 1940 m. rugsėjo 6 d. Pabuojuose (Pasvalio r.).
Šiuo metu P. Palilionis yra Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas. 2009 m. rašytojas buvo apdovanotas Kauno miesto savivaldybės kultūros ir meno premija už reikšmingą veiklą literatūros srityje. 2010 m. už ilgametę ir reikšmingą kultūrinę veiklą menininkas buvo apdovanotas Kauno apskrities viršininko Garbės ženklu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: