(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiemet jau penktąjį kartą vyko Kauno miesto mokinių tarybos (KMMT) organizuojamas draugystės ir bendradarbiavimo projektas „Mokinių savaitė”.

Kiekvienais metais dėmesio nestokojantis projektas šiais metais sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – projekte dalyvavo net 15 komandų iš įvairių Kauno miesto ugdymo įstaigų: A.Smetonos, Veršvų, „Versmės”, J. ir P. Vileišių, Palemono, „Žiburio”, „Vyturio” katalikiškos, J.Urbšio katalikiškos, Dainavos, Eigulių vidurinės mokyklos, VDU „Rasos”, „Santaros”, J.Basanavičiaus, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos. Pirmadienį į kitas mokyklas iškeliavo 150 mokinių, o juos svetingai sutiko naujieji klasės draugai bei auklėtojai.

Šiemet, kaip ir kasmet, tarp komandų virė įnirtinga kova. Visą savaitę dalyviai turėjo daug progų įrodyti, kad jų klasė pati šauniausia ir geriausia. Tai galėjo padaryti ne tik naujoje mokykloje, kurią lankė visą savaitę, bet ir popamokiniuose renginiuose.

Savaitės pabaigoje, penktadienį „Mokinių savaitės” uždarymo vakare paaiškėjo pati šauniausia klasė. Kiekvieną dieną Kauno miesto mokinių taryba akylai stebėję dalyvaujančių komandų elgesį, drausmę, užduočių vykdymą ir, viską susumavę, išrinko pačius šauniausius – VDU „Rasos” gimnazijos vienuoliktokus. Jiems atiteko ne tik nuoširdūs sveikinimai bei pilnutėlės Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų salės plojimai, bet ir rėmėjų prizai. Uždarymo metu taip pat buvo pasveikintos trys ugdymo įstaigos, dalyvaujančios projekte visus penkerius metus – „Santaros” gimnazija, Dainavos vidurinė mokykla bei VšĮ „Vyturio” katalikiška vidurinė mokykla.
Daugiau informacijos – www.kmmt.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: