Tradicinės baikerių šventės „Baikerių naktys“ organizatoriai šiemet kvies ne tik klausytis roko muzikos, dalyvauti figūrinio važiavimo varžybose, bet ir rinks gražiausią bei triukšmingiausią motociklą.

Pirmą kartą rengiamų konkurso nugalėtojus rinks speciali komisija, sudaryta iš patyrusių autoritetingiausių baikerių. Organizatoriai mano, kad daugiausiai dėmesio sulauks garso rungtis ir tikisi, kad motociklų savininkai privers savo plieninius žvėris riaumoti išties įspūdingai.

„Ne paslaptis, kad kiekvienam baikeriui yra svarbu išskirtinai papuošti savo ratuotą draugą, o dar svarbiau, kad jo variklio riaumojimas būtų girdimas kuo toliau. Tikimės, kad šie konkursai bus labai populiarūs, o jų nugalėtojai pelnys bendraminčių pagarbą visiems metams, iki kitų rinkimų“, – sako renginio organizatorių atstovas klubo „Forever Free MCC“ prezidentas Eduardas Matukevičius.

Dieninėje šventės dalyje, kuri prasidės šeštadienį 13 val. prekybos miestelyje „Urmas“, dar bus galima išvysti tradicines motociklų figūrinio važiavimo varžybas.

Šiemet baikeriai kauniečiams ir miesto svečiams ne tik suteiks progą paganyti akis į išpuoselėtus motociklus ir paklausyti jų variklių gausmo, bet ir dovanoja išskirtinį roko grupės „Thundertale“ bei Kauno berniukų ir jaunuolių choro „Varpelis“ pasirodymą. Rokeriai kartu su choru energingai ir įspūdingai atlieka lietuvių liaudies dainas. Šis projektas šiemet jau sulaukė pasisekimo, kuomet buvo parodytas per populiarią TV laidą „Chorų karai“. Nemokamas koncertas prasidės 14 val.

Vakarinėje dalyje, kuri tradiciškai tęsis Kauno rajone, Jadagonyse, vyks roko festivalis, kuriame dalyvaus kelios roko grupės, tarp kurių bus ir svečiai iš Danijos „Royal Hunt“ bei Lietuvos roko veteranai „Poliarizuoti stiklai“.

Planuojama, kad šventėje dalyvaus keli šimtai baikerių su motociklais ir keli tūkstančiai žiūrovų. Juos iš prekybos miestelio „Urmas“ 16 val., o nuo Kauno pilies nuo 17 val. kas valandą į Jadagonis veš specialūs autobusai. Vakarinė šventės dalis – mokama.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: