Belaidžio interneto paslaugų kokybės įvertinimas
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nuo šiol gyventojai savarankiškai galės įvertinti belaidžio interneto prieigos paslaugų, teikiamų įvairiuose Lietuvos regionuose, kokybę.

Norėdami patikrinti belaidžio interneto prieigos paslaugų kokybę, gyventojai galės apsilankyti naujoje Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) specializuotoje interneto svetainėje.

Tai bendrai RRT ir belaidžio interneto prieigos paslaugų teikėjų − AB Lietuvos radijo ir televizijos centro, UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Omnitel“ ir UAB „TELE2“ bei AB Lietuvos pašto vykdomo projekto dalis.

Sukurtoje belaidžio interneto prieigos stebėsenos sistemoje (IPSS) matavimai atliekami su operatorių teikiamais ir rinkoje naudojamais modemais, bandymų duomenys nepertraukiamai renkami visą parą, darbo ir poilsio dienomis, matavimo įranga patalpinama AB Lietuvos pašto skyriuose, esančiuose skirtinguose Lietuvos regionuose.

Tikimasi, kad šiuo naujuoju metodu atliekami matavimai labiau atitiks įprastas paslaugų gavimo sąlygas, o gauti rezultatai gyventojams ir patiems paslaugų teikėjams suteiks tikslesnę informaciją apie teikiamų paslaugų kokybę įvairiuose Lietuvos regionuose. Ryškėjant tendencijai, kad vartotojų pasirinkimą lemia ne tik paslaugos kaina, bet ir jos kokybė, naujoji svetainė išplės galimybes pasirinkti geriausiai individualaus vartotojo poreikius atitinkančias paslaugas bei skatins skaidresnę konkurenciją.

Ryšių reguliavimo tarnybos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: