(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Visai netrukus, gruodžio 10 dieną, prasidės „Urban Ideas Bakery Kaunas“. Didžiajame forume dalyvaus net 30 specialistų iš Lietuvos, 14 specialistų iš kitų Europos valstybių ir 6 „British council“ atstovai”.

Išgirdę, jog vienas po kito jau renkasi pirmieji forumo dalyviai, bėgame kalbinti tų, kurie rūpinasi šio renginio įgyvendinimu.

Didysis forumas įvyks Kauno Ryšių Istorijos muziejuje, svečiai apsistos netoli darbo vietos, senamiestyje, prie pat Kauno krantinės įsikūrusiame viešbutyje „Daugirdas“. Susisiekiame su Vidimantu Žeku, vienu iš viešbučio bendrasavininku, taip pat ir projekto dalyvių. Jis mums entuziastingai pasakoja savo įspūdžius iš „Creative Cities“ pirmosios dalies ne tik Lietuvoje, bet ir Čekijoje, kur miesto centras vakarais sausakimšas žmonių. Pašnekovas su šypsena prisimena savo linksmas paieškas restorano su laisvu staliuku, o atvejai Kaune įvyksta tik per tam tikras masines šventes kaip eglutės įžiebimas, „Kauno dienos“ ir pan. Viešbučio direktorius tiki, jog šis projektas galėtų padaryti nemažai įtakos Kauno centro judrumui, žmonių aktyvumui. Viena iš miesto pažinimo idėjų – suteikti galimybę dalyviams pabūti tiesiog eiliniais turistais, kitaip sakant, pažinti Kauną savaip: žemėlapius, informaciją apie žymias vietas, pastatus, įsigyti iš turistams skirtų kioskų miesto atributikos, pasirinkti patiems kavines, pasikliauti žmonių, sutiktų gatvėse, patarimais. Tiesa, dalyvių supažindinimas su miestu vyksta jau geras tris savaites. Organizatoriai dalyviams skleidžia kuo platesnę informaciją, pradedant miesto nuotraukomis, statistikomis, baigiant kelių infrastruktūromis.

Prisidėti prie šio projekto gali, kiekvienas to norintis gyventojas, tereikia užsukti į www.uibkaunas.lt tinklalapį ir siūlyti savo idėjas. Šio projekto koordinatorius Povilas Valiauga sako, jog bent kol kas gyventojai nėra labai aktyvūs, bet idėjos tų, kurie domisi ir susisiekė su jais, tikrai vertingos.

Vis tik kiekvieną kaunietį pasiekusios žinios apie šį projektą sudomina, o dažnas klausimas kyla „Kodėl būtent Kaunas?“. Vilma Bačkiūtė („Creative Cities“ projekto vadovė Lietuvoje) džiaugiasi, jog iš trijų galimų variantų – Vilnius, Kaunas, Klaipėda – buvo pasirinkta laikinoji sostinė. Jau nuo seno Kaunas skamba kaip patriotiškas miestas su savo kultūra, gyvenimo būdu, žmonių išskirtiniu žavesiu ir, žinoma, verslumu. Kol Vilnius – sostinė, Klaipėda – uostamiestis, tol Kaunas – tikras Lietuvos miestas! – tvirtina Vilma Bačkiūtė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: