(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, Kaunas vėl ragino miestiečius prisijungti prie tarptautinės akcijos „Išvalykime pasaulį”, kurioje Lietuva dalyvauja jau nuo 1995 metų.

Gričiupio seniūnijoje į šią akciją atsiliepė Valdorfo darželio „Šaltinėlis” bendruomenė.
Darželis, bendradarbiaudamas su Kauno kolegijos Kraštotvarkos fakultetu, yra parengęs darželio aplinkos sutvarkymo ir apželdinimo projektą, o Kauno miesto savivaldybės aplinkos apsaugos skyrius parėmė įsigyjant naujus augalus.

Dar 2008 metais pradėti darželio aplinkos gražinimo darbai tęsiami ir šiais metais: pabaigti įrengti takeliai, apgenėtos šakos, pradėti kiemo apšvietimo darbai. Nebuvo pamiršta ir šalia esanti mūsų seniūnijos teritorija – smėliu užpiltos greta esančios parko takelių duobės, sugrėbti lapai.

Iki pat šeštadienio popietės darželio kieme dūzgė dar nematyti instrumentai. Tėčiai braukė prakaitą, šauniai darbavosi mamos, neatsiliko ir darželio mažieji lankytojai. Buvo laiko ir arbatos puodeliui, ir apie būsimus darbus ir šventes pakalbėti.

Gričiupio seniūnija nuoširdžiai dėkoja darželio „Šaltinėlis” direktorei Audrai Liaudanskienei, Kauno Paramos Valdorfo pedagogikai bendrijai ir valdybos pirmininkui R. Malakui, darželio tarybai bei pirmininkui M. Petraičiui, o taip pat tėveliams ir vaikučiams už dalyvavimą akcijoje „Išvalykime pasaulį”.

Virginija Sakalauskienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: