© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popmuzikos superžvaigždė Jennifer Lopez (Dženifer Lopes), šimtai šokėjų, būgnininkų ir gimnastų, abiejų kojų nevaldantis žmogus, kuris paspirs kamuolį vilkėdamas robotiniu kostiumu, ketvirtadienį pradės futbolo pasaulio čempionatą Brazilijoje.

Po vėlavimų atliekant parengiamuosius darbus, organizatoriai prieš atidarymo ceremoniją, kuri prasidės 15 val. 15 min. vietos (21 val. 15 min. Lietuvos) laiku, gerbėjams turi vieną pagrindinę žinią: nevėluokit.

“Prašom, atvykite čia iš anksto”, – sakė brazilų dainininkė Claudia Leitte (Klaudija Leitė). Ji per atidarymo ceremonijos finalą drauge su J.Lopez, reperiu Pitbulliu (Pitbuliu) ir brazilų būgnininkų kolektyvu “Olodum” atliks oficialią pasaulio čempionato dainą “We Are One”.

Prieš pat atidarymo ceremoniją buvo abejonių, ar dalyvaus J.Lopez, kuri, kaip pranešė žiniasklaida, neseniai išsiskyrė su draugu, šokėju Casperu Smartu (Kasperu Smartu).

FIFA sekmadienį paskelbė, kad dainininkė dėl “prodiusavimo problemų” pasitraukė iš ceremonijos. Tačiau iki čempionato atidarymo likus dviem dienoms, FIFA pranešė, kad ji vis dėlto dalyvaus.

“We Are One” “YouTube” buvo peržiūrėta daugiau kaip 75 mln. kartų, bet kai kurie kritikai peikė ją ir sakė, kad ji yra nuviliantis tokių pasaulio čempionato klasika tapusių dainų, kaip Ricky Martino (Rikio Martino) 1998-ųjų “Cup of Life” ir Shakiros (Šakiros) 2010-ųjų “Waka Waka”, tęsinys.

Daugiau kaip 60 tūkst. žmonių, tarp jų – 12 valstybių vadovai ir Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas), San Paulo “Corinthians Arena” stebės atidarymo ceremoniją ir Brazilijos rinktinės rungtynes su Kroatijos komanda. Maždaug milijardas žmonių visame pasaulyje renginį turėtų stebėti per televiziją.

Per 25 minučių trukmės ceremoniją pasirodys daugiau kaip 600 artistų, tarp jų – akrobatai, batutininkai, kovos meno kapueiros atstovai, artistai su kojokais.

“Ši atidarymo ceremonija yra duoklė Brazilijai ir jos lobiams: gamtai, žmonėms, futbolui”, – sakoma meno direktorės, belgės Daphne Cornez (Dafnės Kornes) pareiškime.

Ji sakė, kad vienas jos tikslų buvo pademonstruoti šios didžiulės Pietų Amerikos valstybės, kurioje gyvena 200 mln. žmonių, įvairovę.

Tačiau daugumos kitų detalių D.Cornez neišdavė.

Ceremonijoje dalyvausiantys atlikėjai prieš repeticijas turėdavo atiduoti savo mobiliuosius telefonus, kad nebūtų jokių slapta padarytų asmenukių.

MODERNIŲ TECHNOLOGIJŲ EGZOSKELETAS

Iš viso dėl šios ceremonijos dirbo daugiau kaip 1,2 tūkst. žmonių. Organizatoriai sakė, kad už kiekvienos šou minutės slypi 20 valandų meninio darbo.

Centrinis šou elementas bus didžiulis šviečiantis kamuolys, sudarytas ir daugiau nei 90 tūkst. LED šviestukų

Tačiau tai bus tik vienas iš kelių didelių technikos stebuklų, nes D.Cornez ir jos komandai buvo nurodyta vengti pernelyg didelio krūvio aikštei, kurioje 17 val. prasidės Brazilijos ir Kroatijos rungtynės.

Politinių kalbų šiemet nebus, nekalbės net Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff (Dilma Rusef), bet leidžiant į dangų balandžius bus skaitomos popiežiaus Pranciškaus ir kitų religinių lyderių taikos žinios.

Įtaigiausias momentas gali būti tas, kai abiejų kojų nevaldantis žmogus, kurio tapatybė kol kas neatskleidžiama, pirmą kartą paspirs oficialų čempionato kamuolį “Brazuca” – apsivilkęs į Geležinį žmogų panašų robotinį kostiumą, valdomą smegenų siunčiamais signalais.

Šį egzoskeletą, naujausią mokslo ir technologijų pasiekimą, sukūrė brazilų neuromokslų atstovas Miguelis Nicolelisas (Migelis Nikolelisas).

Taip pat tai bus ypatinga diena keliems jaunuoliams iš skurdaus Itakeros rajono, kur, nepaisant protestų, vėlavimų, viršytų sąmatų ir nelaimingų atsitikimų, per kuriuos žuvo trys darbininkai, buvo pastatytas minimas stadionas.

“Pasiekėme susitarimą su FIFA, kad trys jaunuoliai iš mūsų rajono dalyvautų ceremonijoje”, – sakė vietos kunigas Rosalvino Moranas (Rosalvinas Moranas), vadovaujantis tuos jaunuolis išrinkusiai labdaros organizacijai.

“Tai mažiausia, ką jie galėjo padaryti. Jei jie nebūtų sutikę, šie vaikiai būtų stovyklavę priešais stadioną ir protestavę prieš pasaulio čempionatą”, – sakė jis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: