(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šią savaitę Kauno miesto savivaldybės taryba ketina patvirtinti pakoreguotą Kauno miesto gatvių priežiūros 2010-2012 metų programą. Turimos lėšos buvo perskirstytos, todėl kai kuriems darbams bus skiriama arba mažesnė, arba didesnė lėšų dalis.

Programoje atsirado ir naujų įrašų. Paskutiniu metu Kauno miestą buvo išklupusi ne viena liūtis, po kurių miestas patyrė labai didelių nuostolių. Su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos buvo pasiektas susitarimas ir iš Kelių priežiūros ir plėtros programos buvo gauta beveik 600 tūkst. litų liūčių padariniams likviduoti.

„Didelių pasikeitimų gatvių priežiūros programoje nėra, tiesiog lėšos perskirstomos pagal galimybes ir poreikius. Džiugu, kad gavome lėšų liūčių padariniams likviduoti. Mums labai svarbu, jog finansavimas bus skirtas viaduko Rokuose per geležinkelį (nuo Rokų g. iki kelio Rokai-Kudirkai) rekonstrukcijai. Viadukas yra avarinės būklės, techninis projektas yra paruoštas, statybų leidimas gautas, todėl belieka tik pradėti darbus“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos bus panaudojamos įvairiausių techninių projektų rengimui (576,7 tūkst. litų), kelių tiesybai ir kapitaliniam jų remontui (3,211 mln. litų), paprastam gatvių remontui (4,5 mln. litų).

A.Juozapavičiaus prospekto (nuo Karaliaus Mindaugo pr. iki Panemunės tilto) projektavimo darbams numatyta 150 tūkst. Lt, o prospekto rekonstrukcijai 1 mln. litų. Parodos g. ir K. Petrausko g. (nuo K. Donelaičio g. iki Vydūno al.) projektavimo darbams 40 tūkst. litų, o kapitaliniam remontui numatyta 500 tūkst. litų.

Planuojama Kelių priežiūros ir plėtros programos tikslines lėšas (6,55 mln. litų) panaudoti: Laisvės alėjos (nuo Trakų g. iki Vilniaus g.) rekonstravimo projektui parengti – 1,5 mln. Lt, automobilių stovėjimo aikštelei prie paminklo Žemaičių plento tiesėjams įrengti – 353 tūkst. Lt.. Dar 4,7 mln. litų bus skirta antrojo tilto į Nemuno salą statyboms pabaigti.

Taip pat į programą įtraukta Čečėnijos aikštei pritaikymo kultūros ir poilsio reikmėms skirtos lėšos iš paskolos (300 tūkst. litų).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: