(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės Kolegijos posėdžio metu buvo pritarta 40 tūkst. litų skyrimui iš Administracijos direktoriaus rezervo. Šie pinigai bus skirti Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo posto iškėlimo iš Aukštosios Fredos į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą projektinių pasiūlymų ir statinio statybos pagrindimo projektinei dokumentacijai parengti.

Antradienį vykusio tarybos posėdžio metu buvo pritarta Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Antrojo paieškos ir gelbėjimo posto perkėlimui iš Aukštosios Fredos į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo teritoriją.

Lapkričio 20 dienos Vyriausybės pasitarimo Kauno miesto savivaldybėje metu buvo pritarta žemės sklypą ir nekilnojamojo turto objektus Europos pr. 29 perduoti Kauno miesto savivaldybei, tuomet, kai Savivaldybė perduos kitą žemės sklypą Veiverių g. 132 su tinkamai, pagal Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų reikalavimus, įrengta infrastruktūra ir kitais statiniais. Žemės sklypas privalo būti ne mažesnis nei 4 ha.

Perkėlus paieškos ir gelbėjimo postą į aerodromo teritoriją, posto veikla būtų suderinta su šiuo metu vykdoma aerodromo veikla, nesukeltų jokių nepatogumų gyventojams. Kauno miesto savivaldybė galės efektyviai išnaudoti 30 ha teritoriją miesto plėtrai.

„Kauno miesto savivaldybė labiausiai suinteresuota, jog paieškos ir gelbėjimo postas būtų iškeltas į aerodromo teritoriją, nes tuomet 30 ha teritoriją Savivaldybė galėtų pritaikyti miesto poreikiams. Krašto apsaugos ministerijos perduodamo turto vertė yra labai didelė, todėl Savivaldybė turi adekvačiai prisidėti, įrengiant reikalingą infrastruktūrą aerodrome“, – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

Galimybių studija leis įvertinti ir pateiks visus ekonominius pagrindimus, kaip būtų galima išvystyti ir plėtoti buvusią aviacijos gamyklos teritoriją, kurioje šiuo metu įsikūręs paieškos ir gelbėjimo postas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: