© Open Culture archyvo nuotr.

Balandžio 20 d. charizmatiškas duetas iš sostinės „Kamanių šilelis“ kviečia į jaukios muzikos susibūrimu vietą “PuntoJazz palėpę”, kur švęs antrąjį grupės gimtadienį.

Kauno klausytojų pasiilgtas duetas Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas – atlikėjai, ieškantys savęs tautų muzikoje, lietuviškame folklore, šiaurės ir pietų skambėjime bei žodžio subtilume.

Atlikėjai maišo įvairius stilius ir nors jie atėjo kaip dainuojamosios poezijos žanro atlikėjai, dažniau yra apibūdinami kaip eksperimentinės muzikos kūrėjai, grojantys pjūklais, varpais ir vandeniu. Duetas scenoje tiesiog užkrečia jaunatviška ir džiugia energija, nesistengdami įtilpti į muzikinių žanrų rėmus ir toliau eksperimentuoja. Kamilė ir Mantas nuoširdumu užburia kiekvieną neabejingą gyvai muzikai ir lietuviškam žodžiui.

Praėję metai atnešė naujų susitikimų, kelionių, progų kurti ir koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų – Varšuvoje, Berlyne, Hamburge, Gruzijoje, Turkijoje. Praėję metai subrandino daug naujų kūrinių ir leido per vieną vasaros mėnesį turėti apie dvidešimt koncertų, o rudenį dėl intensyvių teatro studijų išeiti atostogų.

Balandžio 20-osios vakarą jie vėl bus su klausytojais, su lietuviška derme, subrendę ir suvaikėję, sužinoję daugybę dalykų ir tuoj pat juos pamiršę, kad visa tai neregėtais impulsais ateitų per muziką scenoje, rūsyje, medyje ar kur kitur, kur įmanoma dainuoti, burti, regėti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: