prezidente.lt/G. Barysaitės nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį išvyko į Vašingtoną, kur penktadienį dalyvaus Baltijos šalių prezidentų susitikime su JAVvadovu Baracku Obama (Baraku Obama).

“Prezidentė išvyko su vizitu į JAV”, – pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Susitikimo išvakarėse Prezidentūra teigė, kad D.Grybauskaitė žada aptarti bendradarbiavimo stiprinimo galimybes karinio ir energetinio saugumo srityse, Baltijos šalių vaidmenį Europos Sąjungoje (ES), santykius su Rusija ir Rytų partnerystės šalimis, derybas dėl ES ir JAV laisvosios prekybos sutarties.

Po susitikimo bus paskelbta bendra Baltijos šalių ir JAV prezidentų politinė deklaracija. Susitikime Vašingtone taip pat dalyvaus Latvijos prezidentas Andris Berzinis ir Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas.

Tai bus pirmas prezidentės D.Grybauskaitės vizitas Baltuosiuose rūmuose.

2008 metais Vašingtone įvyko tuometinių Lietuvos ir JAVprezidentų Valdo Adamkaus ir George W.Busho (Džordžo V.Bušo)susitikimas.

Šį mėnesį B.Obama atšaukė planus rugsėjį Maskvoje susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. B.Obama vis dar planuoja dalyvauti G-20 ekonomikos viršūnių susitikime Sankt Peterburge, bet prieš tai dar apsilankys Švedijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: