G. Barysaitės/prezidente.lt arch. nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad norėdama išlikti konkurencinga, Lietuva ir visa Europa turėtų siekti inovacijų pažangos.

“Netrukus į orbitą paleisime pirmus Lietuviškus palydovus, o mūsų šalyje pagaminti lazeriai ir vaistai gerai žinomi visame pasaulyje. Europoje Lietuva minima tarp šalių, padariusių didžiausią pažangą panaudojant inovacijas, tačiau dar nepasiekėme ES vidurkio, todėl privalome stiprinti inovacijų kultūrą, mokslo ir verslo bendradarbiavimą”, – kalbėjo D.Grybauskaitė trečiadienį Vilniuje prasidėjusiame pirmajame Vilniaus inovacijų forume “Innovation Drift”.

Ūkio ministerijos ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) rengiamame forume dalyvauja apie 600 dalyvių iš visos Europos, tarp kurių – pasaulinio interneto tinklo (angl. “World Wide Web”) kūrėjas seras Timothy Johnas Bernersas-Lee (Timotis Džonas Bernersas-Ly), pelno nesiekiančios organizacijos “Carbon War Room” vykdomasis direktorius Peteris Boydas (Pyters Boidas), vienas Talino nemokamos viešojo transporto sistemos kūrėjų Allanas Alakula.

Forumo dalyviai diskutuos apie ES konkurencingumą, smulkiojo ir vidutinio verslo reikšmę, kuriant inovatyvią Europą, dalysis patirtimi. Forumo metu taip pat vyks mokslo ir technologijų paroda.

Forume taip pat bus pristatyta didžiausia ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programa “Horizontas 2020”, kurios biudžetas siekia apie 70 mlrd. eurų (daugiau kaip 240 mlrd. litų). Pagal šią programą ES šalyse 2014-2020 metais bus finansuojamos visos inovacijų grandies dalys – nuo idėjos iki rinkos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: