Dž. G. Barysaitės / prezidente.lt arch. nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad nėra gavusi bendro kandidatų sąrašo, pranešė naujienų portalas diena.lt.

Šalies vadovė galimus kandidatus į ministrus antradienį vertinti atsisakė. Be to, jis neatskleidė, ar paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius jau pateikė kultūros ministro kandidatūrą.

Prezidentūra buvo pranešusi, jog antradienį kalėdiniame renginyje savo mokykloje dalyvausianti D.Grybauskaitė neatsakys į žiniasklaidos klausimus, tačiau šalies vadovė sutiko duoti komentarą žiniasklaidai, suformuluodama klausimą pati sau.

Kaip rašo diena.lt, žurnalistai prezidentės teiravosi: “Ar gavote kultūros ministro kandidatūrą ir kas jis?”, tačiau D.Grybauskaitė nusprendė užduoti klausimą pati sau.

“Gal suformuluokime klausimą taip: “Ar prezidentė gavo ministrų kabineto sąrašą, kuriam pritaria?”. Tai norėčiau pasakyti, kad tokio bendro sąrašo negavau. Ir todėl visiškai nesvarbu, ar kultūros, ar koks kitoks ministras. Kol kas dekreto dėl vyriausybės skyrimo pasirašyti negaliu. Tol, kol negausiu visų kandidatūrų, kurios suderintos ir man tinkamos. Ir apie tai žino būsimasis premjeras”, – antradienį pareiškė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė jau susitiko su visais pretendentais vadovauti ministerijoms, išskyrus vieną – kandidatą vadovauti Kultūros ministerijai.

Prezidentė neįvardija, kurie kandidatai jai pasirodė netinkami, tačiau pareiškė, kad tokių esama. “Apie tai, kas man ne visai tinka, žino premjeras A.Butkevičius”, – tepasakė D.Grybauskaitė.

Nei A.Butkevičius, nei koalicijos partneris, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas oficialiai pretendento vadovauti Kultūros ministerijai lig šiol neįvardijo.

Neoficialiai minimos “darbiečių” Kęstučio Daukšio ir Šarūno Biručio pavardės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: