Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą ordino “Už nuopelnus Lietuvai” medaliu apdovanojo Gabrielių Liaudanską-Svarą.

“Aktyvi žinomų žmonių pilietinė ir visuomeninė veikla – geras pavyzdys jaunajai kartai, kad mūsų šalies laisvė yra tiesiogiai susijusi su atsakomybe. Atsakingai gyventi, rūpintis tais, kuriems reikia pagalbos, padėti vieni kitiems – tai laisvos šalies laisvų žmonių pareiga. Kuo daugiau mūsų valstybėje bus tokių žmonių – tuo stipresnė bus Lietuva”, – sakė šalies vadovė.

Apdovanojimas skirtas Valstybės atkūrimo dienos proga, tačiau Vasario 16-ąją atlikėjas jo atsiimti negalėjo.

G.Liaudauskas-Svaras aktyviai prisideda prie jaunimui, paaugliams ir vaikams skirtųsocialinių projektų prieš patyčias, smurtą ir narkomaniją.

2010-iaisiais jis buvo paskirtas Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi Lietuvos ambasadoriumi, dalyvavo “Maisto banko” akcijose bei jaunimą dalyvauti rinkimuose skatinančioje pilietinėje akcijoje “Man ne dzin”.

Muzikantas bendradarbiavo įgyvendinant programą “2008-ieji – skaitymo metai”, nuolat dalyvauja skaitymo skatinimo iniciatyvoje “Skaityk ir dovanok”.

2009-aisiais jis kartu su būriu lietuvių leidosi į dviejų savaičių ekspediciją “Misija Sibiras”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: