Dalį "Girstučio" rekonstrukcijos darbų atliks anksčiau
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto tarybai pritarus, VšĮ „Girstučio“ kultūros ir sporto centras imsis pastato kultūrinės dalies rekonstrukcijos. Už ES lėšas bus apšiltintas pastatas ir pastatyta dujinio šildymo įranga.

Šioje „Girstučio“ pastato dalyje rekonstrukcijos darbai pagal miesto savivaldybės projektą vyksta nuo 2009 m. Projektas finansuojamas iš Valstybės investicijų programos (VIP) ir vykdomas etapais. Dalis numatytų darbų jau atlikta – suremontuota žiūrovų salė, scena ir vestibiulis, rekonstruota kavinė, įrengtas balkonas, sutvarkytos rūmų prieigos, restauruota estakada. Iš viso jau atlikta darbų už 1,1 mln. litų.

Darbai atliekami priklausomai nuo Kultūros ministerijos kasmet skiriamo finansavimo, o iš VIP gaunamos sumos nėra didelės – jos nuo 200 iki 300 tūkst. litų per metus. Iki šiol likę neatliktų darbų už maždaug 8,5 mln. litų. Todėl viešosios įstaigos rasta galimybė panaudoti ES lėšas leis paspartinti „Girstučio“ rekonstrukciją ir anksčiau atlikti kai kuriuos projekte numatytus darbus.

Iki kitų metų vasario 1 d. „Girstučio“ kultūros ir sporto centras pateiks VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra paraišką projektui, kuris bus finansuojamas ES fondų lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: