darbopartija.lt archyvo nuotr.

Darbo partijos (DP)atstovams nepavyko į ketvirtadienio darbotvarkę įtraukti rezoliucijų projektų, kuriais sutinkama leisti tris partijos narius traukti baudžiamojon atsakomybėn, bet išbraukiama galimybė suvaržyti jų laisvę.

Tokius projektus, kuriais siūloma leisti DP lyderį Viktorą Uspaskichą, Vytautą Gapšį bei Vitaliją Vonžutaitę traukti baudžiamojon atsakomybėn, bet be leidimo kitaip suvaržyti laisvę, tik V.Uspaksichui leidžiama taikyti kardomąją priemonę – užstatą, registravo “darbiečiai” Valentinas Bukauskas, Šarūnas Birutis bei Artūras Paulauskas.

Taip pat savo rezoliucijos projektuose “darbiečiai” siūlė braukti kai kuriuos Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos kaltinami Darbo partijos atstovai, ir pagal siūlymus jų nebūtų leista teisti už sukčiavimą, o tik už apgaulingą buhalterijos tvarkymą, apgaulingų duomenų teikimą.

Už tokių projektų įtraukimą į darbotvarkę balsavo “darbiečiai”, “tvarkiečiai” bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai, po vieną “Drąsos kelio” bei Mišrios Seimo narių grupės atstovą, visi kiti buvo prieš arba susilaikė.

Projektus teikę minėti parlamentarai dirbo laikinojoje tyrimo komisijoje, kuri parengė savo rezoliucijos projektus dėl trijų DP atstovų teisinio imuniteto panaikinimo. “Darbiečiai” komisijoje balsavo prieš tokius projektus. Seimo statutas numato, kad parlamentui yra teikiami komisijos vardu registruoti rezoliucijos projektai.

Seimas ketvirtadienį planuoja balsuoti dėl Darbo partijos lyderio V.Uspaskicho, jo pavaduotojo V.Gapšio ir V.Vonžutaitės teisinio imuniteto panaikinimo.

Konservatoriai siūlė klausimą dėl “darbiečių” neliečiamybės svarstyti prieš balsavimą dėl kitų metų valstybės biudžeto, tačiau tam nepritarta.

Panaikinti po Seimo rinkimų V.Uspaskicho, V.Gapšio ir V.Vonžutaitės įgytą imunitetą prašo Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos teismo prašymu. Parlamentarai teisiami dėl to, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: