uspaskich.eu archyvo nuotr.

“Tvarkiečių” ir “darbiečių” lyderiai žadėjo, kad partijos susijungs balandį, tačiau iš keturių jungtuves turinčių organizuoti darbo grupių realiai veikia viena – Derinimo, kuri buvo susirinkusi į kelis posėdžius, rašo dienraštis “Lietuvos rytas”.

Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys dienraščiui teigė, jog ši grupė jau sutarė dėl galimos jungtinės partijos valdymo struktūros. Pasak politiko, būtent dėl to, kad Derinimo grupė nebuvo priėmusi sprendimo, strigo ir kitų grupių darbas. V.Gapšys pripažino, kad derybininkai kol kas nesitarė, kuri partija turi deleguoti jungtinės politinės jėgos vadovą.

Paklaustas, ar pavyks susijungti balandį, V.Gapšys atsakė nenorįs prisirišti prie datų. Pasak jo, viskas dabar priklauso nuo to, kaip Apeliacinis teismas spręs dėl Darbo partijos bylą tyrusių prokurorų prašymo stabdyti partijų jungtuves.

Generalinės prokuratūros prokuroro Sauliaus Versecko skundą dėl žemesnės instancijos teismo sprendimo atmesti jo prašymą uždrausti Darbo partijai jungtis su “tvarkiečiais” Lietuvos apeliacinis teismas ketina pradėti nagrinėti penktadienį.

Prašymą dėl partijos veiklos apribojimo prokuroras pateikė netrukus po to, kai Darbo partija pradėjo derybas dėl jungimosi su “Tvarkos ir teisingumo” partija.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: