© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų teigia, kad pagrindinis jų pajamų šaltinis, išėjus į pensiją, bus “Sodros” pensijos.

Taip mano 66 proc. žmonių, rodo vieno didžiausių šalies komercinių bankų “Danske” tyrimas.

Beveik penktadalis gyventojų tikisi, kad pagrindinis jų pajamų šaltinis senatvėje bus santaupos, o kiek mažiau nei 10 proc., – antros pakopos pensijų fondai.

Anot “Danske” banko grupės įmonės “Danske Capital investicijų valdymas” generalinio direktoriaus Dariaus Kuzmicko, paradoksas yra tai, kad 74 proc. gyventojų nurodė, jog kaupti pensijai reikia, tačiau tuo pačiu dauguma gyventojų mano, kad “Sodros” pensija bus pagrindinis pajamų šaltinis. Pasak jo, tai galima paaiškinti ir tuo, kad žmonės nesuteikia didelės reikšmės papildomam kaupimui.

“Žmonės netgi pamiršę, kad kaupia arba kažkuria prasme nežino, kiek sukaupia. Čia jau priežastis atskirai reikia aiškintis. Tačiau matyti, kad nesuteikia reikšmės antrai pakopai, linkę pamiršti, arba nesuteikti tam svarbos”, – penktadienį spaudos konferencijoje teigė D.Kuzmickas.

Jis sakė, kad 13 proc. gyventojų savo pensijoms per mėnesį atideda iki 100 litų, 9 proc. – nuo 100 litų iki 300 litų, o 69 proc. gyventojų pensijoms neskiria nei lito.

Tyrimų bendrovės “Spinter” apklausoje dalyvavo 1003 respondentai, kurių amžius siekė nuo 18 iki 75 metų.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: