(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien, balandžio 29 d. 13 val. Kauno kolegijos Ekonomikos ir teisės fakultete (Puodžių g. 11) įvyks Debatų apie ES turnyras, kuriame susirungs 5 Kauno gimnazijų moksleivių ir Kauno kolegijos studentų komandos. Debatuotojai ne tik pademonstruos savo išmanymą apie Lisabonos sutarties reikšmę tiek pasaulio politiniame, tiek kiekvieno ES piliečio gyvenime, bet ir varžysis dėl pagrindinio prizo – kvietimo europietiškai vakarienei restorane „Europa“.

Turnyro organizatorė Kauno Europos informacijos centro-Europe Direct vadovė Diana Lukoševičiūtė-Burneikienė teigia, kad šiuo projektu ne tik siekiama jaunus žmones sudominti debatų kultūra, ugdyti pilietiškumą, gebėjimą dėstyti mintis argumentuotai ir ginti savo nuomonę laikantis tolerancijos, bet ir gilinti žinias ES klausimais netradiciniu būdu. Į debatų mokymus, kurie įvyko balandžio 12 d. Europa Royale Kaunas viešbutyje susirinko virš 90 norinčiųjų išmokti debatuoti ir pradedančiųjų debatuotojų. Debatų pradžiamokslį jiems išdėstė ir debatuoti Karlo Poperio stiliumi mokė patyręs debatų treneris, ISM Vadybos ir ekonomikos studentas Justas Jaruševičius, parodomuosius debatus demonstravo KTU gimnazijos ir J.Jablonskio gimnazijų debatų klubų nariai, buvo detaliai analizuojama turnyro tema „Lisabonos sutartis sudarė sąlygas ES problemoms spręsti“.

Po įvykusių mokymų debatų turnyre savo jėgas išmėginti ryžosi J.Basanavičiaus, Varpo, Saulės, Jėzuitų gimnazijų moksleivių ir Kauno kolegijos Studentų atstovybės komandos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: