(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas penktadienį sušaukė ekstremalių situacijų valdymo centro veiklos koordinavimo grupės posėdį. Jame svarstyta situacija dėl vakarykščio šlaito nuošliaužos Savanorių prospekte.

Buvo pateikta informacija, kad nuošliauža nuslinko todėl, jog po smarkaus lietaus buvo užkimštos vandens nutekėjimo grotelės, o vanduo prasiveržė į šlaitą.

Posėdyje nutarta nukasti ir išvežti nuslinkusio šlaito žemes ir atlikti šlaito sutvirtinimo darbus. Miesto tvarkymo skyrius skubos tvarka turės apklausos būdu organizuoti konkursą išaiškinti bendrovei, kuri atliktų šlaito sutvirtinimo darbus.
Taip pat pasiūlyta administracijos direktoriui iš administracijos direktoriaus rezervo skirti lėšų šlaito nukasimo, žemių išvežimo ir šlaito sutvirtinimo darbams.

Po šlaito nuošliaužos išvežta apie 30 kub. m žemės, o dabar reikės nukasti atsipalaidavusį žemės ruožą. Manoma, kad reikės išvežti apie 100 kub. m žemės ir iš naujo sutvirtinti šlaitą.

„Pasitarus su specialistais, reikėtų atlikti šlaito ekspertizę, nes suvirtinus šlaitą vienoje vietoje, toks pats įvykis gali pasikartoti kitoje šlaito dalyje. Būtina atkreipti dėmesį į šlaitus ties Sinagoga, ties istorine Prezidentūra, – sakė administracijos direktorius V.Gudėnas

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė priminė, kad Kaunas – vienintelis miestas, kuris turi apribojimus dėl statybų šlaituose, virš šlaitų ir jų apačioje.

„Kaune turi būti padidintas dėmesys šlaitams, nes visi prisimename įvykius Aleksote ir Jonavos gatvėje, kai slenkantys šlaitai kėlė grėsmę gyventojams”,- sakė M.Stanikūnienė.

Administracijos direktorius įpareigojo tarnybas užtikrinti nutekamojo vandens grotelių priežiūrą, nes ir šį kartą avarija įvyko dėl grotelių užkimšimo lapais bei šiukšlėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: