(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugsėjo 11-osios popietę Domeikavoje surengta tradicinė miestelio (herbo) dienos šventė. Tuos, kuriems pro akis prasprūdo skelbimas apie šį renginį, atvykti ragino po gyvenvietę motociklais važinėjantys baikeriai. Šventėje buvo laukiama visų: ir vaikų, ir jaunimo, ir senjorų. Pasirūpinta netgi krepšinio mėgėjais. Seniūnas Raimondas Stankus pats atgabeno televizorių, kad susirinkusieji galėtų stebėti varžybas.

Šventės dalyvius pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, o maršais ir melodijomis džiugino Karinių oro pajėgų orkestras. Vėliau koncertavo Domeikavos liaudiška vaikų kapela “Seklytėlė”, Kauno muzikos studija “Arlekinas”, Raudondvario kultūros centro šiuolaikinių šokių grupė “Aukštyn”, Užliedžių kapela “Širšės”, Voškonių moterų ansamblis “Kupora”, Domeikavos tautinių šokių grupė “Saulėgrąža”, dainavo Rolandas Petrikis bei Giulija ir Rytis Cicinas.

Į miestelio (herbo) dienos šventę kasmet organizatoriai kviečia ir tautodailininkus. Ankstesniais metais savo amato paslaptimis dalijosi keramikas, pynėja, šiemet viešėjo stiklo papuošalų meistrės. Šventėje buvo galima įsigyti meniškų segių, auskarų, apyrankių arba tiesiog pamėginti patiems susiverti norimą papuošalą. Kol moterys spietėsi prie šio prekystalio, vyrai galėjo išmėginti jėgas sporto varžybose.

Kaip ir kasmet šventėje apdovanoti gražiausių sodybų savininkai bei geros valios domeikaviškiai. Štai 82 metų Juozas Rutkauskas nemokamai prižiūri 5,6 ha dydžio parką – šienauja, surenka šiukšles, pastatė suolelių. Divytis Anciukevičius ir Arnas Sologubas žiemą neraginami valė sniegą viešosiose erdvėse, o Aušra Marčenkovienė rūpinasi, kad gražu būtų ne tik kieme, bet ir šalia esančioje jai nepriklausančioje valdoje.

Ši šventė – jau septintoji. Ji tradiciškai vyksta Domeikavos gimnazijos stadione. Organizatoriai – Domeikavos kultūros centras ir Domeikavos seniūnija – būgštauja, kad tradicija gali ir nutrūkti. Mat futbolo klubas „Inkaras“ čia ketina įrengti stadioną, kuriame futbolą bus galima žaisti visus metus nepaisant oro sąlygų, automobilių stovėjimo aikštelę, sutvarkyti aplinką.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: