(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos (VTT) darbuotojai balandžio 26-30 dienomis surašė 21 administracinės teisės pažeidimų protokolą. Visi jie buvo išsiųsti nagrinėti Administracinei komisijai.

Praėjusią savaitę didžiausias dėmesys buvo skirtas nelegalioms reklaminėms iškaboms ir draudžiamose vietose statomiems automobiliams. „Nelegalių reklaminių iškabų savininkams buvo surašyti šeši administracinės teisės pažeidimų protokolai. Minimali bauda, kurią gali skirti Administracinė komisija už reklamines iškabas be Savivaldybės išduoto leidimo, siekia 500 litų. Verslininkai turėtų kreiptis į Savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyrių dėl tokio leidimo išdavimo“, – sakė VTT vadovas Rimas Sidera.

Viešąją tvarką prižiūrintys Savivaldybės darbuotojai drausmino Gyvūnų laikymo taisyklių Kauno mieste pažeidėjus, kurie vedžiojo šunį viešoje vietoje be antsnukio, namuose laikė neregistruotus gyvūnus.

Po vieną administracinės teisės pažeidimų protokolą buvo surašyta už valstybinėje žemėje pastatytą nelegalų laikiną statinį (malkinę) ir už Švaros ir tvarkos taisyklių nesilaikymą.

„Tradiciškai mūsų tarnyba tikrino, ar prekiaujantys viešosiose vietose turi Savivaldybės išduotą leidimą. Patikrinti septyni kioskai pagal Licencijų ir paslaugų skyriaus pateiktą sąrašą. Nustatytas vienas pažeidimas“, – pasakojo R. Sidera.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: