© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Buvęs Egipto prezidentas Hosni Mubarakas (Hosnis Mubarakas) šeštadienį atvyko į teismą išklausyti nutarties pakartotinai nagrinėtoje byloje, kurioje jis kaltinamas dėl protestuotojų žudymo 2011 metais, įsiplieskus jį nuvertusiam sukilimui.

86 metų buvęs valstybės vadovas į teismą vienoje policijos akademijoje Kairo pakraštyje buvo atskraidintas sraigtasparniu iš sostinės karinės ligoninės, iš kurios jis buvo išgabentas ant neštuvų, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas ir policija.

H.Mubarakas, vadovavęs Egiptui tris dešimtmečius, kaltinamas kartu su septyniais buvusiais saugumo vadais prisidėjęs prie šimtų demonstrantų žūties per 18 dienų trukusį sukilimą.

Per pirmąjį bylos nagrinėjimą jis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bet apeliacinis teismas panaikino tą nutartį dėl procedūrinių pažeidimų.

Policija užtvėrė gatves aplink didelį teismo kompleksą prieš prasidedant posėdžiui, kuriame bus skelbiama nutartis pakartotinėje byloje. Palaikyti nuversto autokrato susirinko tik saujelė protestuotojų.

“Atvykau čia dėl Mubarako, – sakė Ahmedas Saidas. – Gana neteisingumo. Jis privalo būti paleistas ir būti gerbiamas.”

Teismas šeštadienį taip pat spręs dėl kaltinimų korupcija H.Mubarakui ir jo sūnums Alaa (Alatui) bei Gamalui.

H.Mubarakas ir jo sūnūs jau yra nuteisti kalėti ketverius metus kitoje korupcijos byloje.

Buvęs prezidentas po arešto didžiąją dalį laiko praleido karinėje ligoninėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: