Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Egipto nušalintasis prezidentas Mohamedas Mursi (Mohamedas Mursis) bus teisiamas baudžiamajame eisme už “kurstymą žudyti”, sekmadienį pranešė valstybinė televizija, kuri teismo proceso datos nenurodė.

Pranešime sakoma, kad M.Mursi bus teisiamas drauge su 14 kitų įtariamųjų iš jo Musulmonų brolijos, už “kurstymą žudyti ir smurtauti” 2012 metų gruodį, kai prie prezidentūros tarp jo šalininkų ir priešininkų kilo kruvini susirėmimai.

Jau kaltinamas dėl nusikaltimų, susijusių su jo pabėgimu iš kalėjimo 2011 metais, M.Mursi nuo liepos 3 dienos, kai armija jį nušalino, yra laikomas slaptoje vietoje.

Tarp kitų bylos atsakovų yra Musulmonų brolijos aukšto rango nariai, pavyzdžiui, Mohamedas al Beltagi (Mohamedas Beltagis), ir tokie lyderiai kaip Brolijos politinio sparno – Laisvės ir teisingumo partijos – vadovo pavaduotojas Essamas el Erianas (Esamas Erianas).

Pernai gruodį tūkstančiai demonstrantų susirinko priešais prezidentūros rūmus Kaire protestuoti prieš prezidento dekretą, kuriuo buvo išplėstos M.Mursi galios, ir islamiškų jėgų parengtą konstituciją.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: