© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Sąjunga (ES)turi tęsti spaudimą Rusijai dėl karo Rytų Ukrainoje, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Tai Linas Linkevičius sakė pirmadienį atvykęs į ESužsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje, kur tariamasi, ar skelbti papildomas sankcijas grupei asmenų dėl karo Rytų Ukrainoje.

Pasak Lietuvos ministro, situacija po vadinamųjų rinkimų separatistų kontroliuojamoje teritorijoje Rytų Ukrainoje tik pablogėjo, o Rusija toliau laiko savo pajėgas Ukrainos teritorijoje.

“Turime aptarti, kokius svertus galime panaudoti, kad tęstume spaudimą Rusijai”, – žurnalistams Briuselyje sakė L.Linkevičius.

ESpirmadienį turbūt išplės juodąjį sąrašą, kuriame esančių asmenų turtas įšaldomas ir jiems uždraudžiama atvykti į ES, tačiau abejojama, kad Europa imtųsi papildomų ekonominių sankcijų prieš Maskvą.

“Sankcijos turėtų būti įvairios. Ar tai įmanoma – nežinau, mes tai aptarsime. Tikslinės priemonės prieš asmenis yra būtinos”, – kalbėjo ministras.

Užsienio reikalų taryboje taip pat aptariama kova su Ebolos viruso plitimu, situacija Balkanuose ir Artimuosiuose Rytuose. Tai pirmasis ESministrų susitikimas, kuriam pirmininkaus naujoji ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai italė Federica Mogherini (Federika Mogerini).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: