Europos sklandymo čempionate atliktas pirmas pratimas
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rugpjūčio 1 d. Europos sklandymo čempionate Pociūnuose vyravo geros nuotaikos, nes organizatoriai leido pakilti ir buvo atliktas pirmas įskaitinis čempionato pratimas.

Pilotai iš 20 šalių trijose sklandytuvų klasėse (15 m, 18 m, atviros) išbandė Lietuvos padangę. Tiesa, ne visiems pavyko grįžti į starto vietą, bet dauguma pilotų sugebėjo įvykdyti numatytas užduotis.

15 m klasėje laimėjo pilotas iš Lenkijos Wojcik Lukasz, antras buvo Denis Guerin iš Prancūzijos, trečias – pastarojo tėvynainis Louis Bouderlique. Kęstutis Miliūnas iš Lietuvos – septynioliktas, o Gintautas Zubė – devynioliktas.

18 m klasėje vėl pirmas buvo Lenkijos atstovas Zbignew Nieradka. Danijos atstovas Peter Eriksen parodė antrą rezultatą, trečias buvo lenkas Karol Staryszak. Lietuvos atstovai Mindaugas Žaliūkas ir Gintautas Butnorius atitinkamai užėmė šeštą ir dešimtą vietas.

Atviros klasės varžybose pirmą ir trečią vietas užėmė Prancūzijos pilotai Killian Walbrou (pirma) ir Sylvain Gerbaud (trečia). Antroje vietoje buvo Vokietijos sklandytojas Bruno Gantenbrink. Lietuvis Gintaras Drevinskas – devintas, prieniškis Stasys Skalskis – 16.

Džiugina Mindaugo Žaliūko rezultatas. Šiame čempionate jis sklando nauju sklandytuvu JS-1b, kuris pagal savo charakteristikas nenusileidžia geriausiems šios klasės sklandytuvams, o Mindaugo patirtis leidžia jam varžytis su stipriausiais Europos pilotais. Neblogai pasirodė ir Gintautas Butnorius bei Gintaras Drevinskas.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: