(c) D.kanapecko archyvo nuotr.

Lietuvoje besilankantys Europos Konvencijos „Dėl brutalaus žiūrovų elgesio per sporto varžybas ir ypač per futbolo rungtynes“ Nuolatinio komiteto nariai trečiadienį Kaune domėjosi, kaip Kaunas ruošiasi Europos krepšinio čempionatui, aptarė pasirengimą užtikrinti viešąją tvarką varžybų metu.

Kaune lankėsi Europos Tarybos (ET) delegacija vadovaujama Paulo Gomes (Portugalija), Europos Konvencijos dėl brutalaus žiūrovų elgesio per sporto varžybas ir ypač per futbolo rungtynes Nuolatinio komiteto pirmininkas. Kartu su pirmininku atvyko John de Quidt (Jungtinė Karalystė), Anglijos futbolo licencijavimo agentūros vykdomasis direktorius, Ana Kosovac, Serbijos atstovė T-RV Nuolatiniame komitete ir Marie-Françoise Glatz, ET Sporto konvencijų skyriaus administratorė.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susirinkusiems svečiams padėkojo už didelį dėmesį, skiriamą miestui, pasveikino visus atvykusius į krepšinio sostinę – Kauną. „Manau, kad šiandien vakare, Eurolygos varžybų metu, kuomet žais Kauno „Žalgiris“, galėsite pajusti sporto dvasią, kuria gyvena mūsų miesto krepšinio aistruoliai“, – sakė meras.

Europos Konvencijos dėl brutalaus žiūrovų elgesio per sporto varžybas ir ypač per futbolo rungtynes Nuolatinio komiteto pirmininkas Paulo Gomes padėkojo miesto valdžiai už kvietimą atvykti į Kauną.

„Šio susitikimo metu galėsime pasidalinti patirtimi, išklausyti jūsų rūpesčius, nuogąstavimus, rengiantis čempionatui. Manome, jog Kaunas bus pagrindinis čempionato miestas, todėl labai svarbu pasidalinti turimomis žiniomis su kitomis šalimis, kurios jau organizavo Europos krepšinio čempionatus. Žinoma, gaila, jog čempionatai trunka tik kelias savaites, tačiau pasirengimas tokiems renginiams atneša didžiulę naudą, žinias, kurios jums bus reikalingos organizuojant tokio masto renginius“, – kalbėjo pirmininkas P. Gomes.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas susirinkusiems svečiams pristatė Kauno miesto pasirengimo „EuroBasket 2011“ planą, plačiau papasakojo apie Kauno arenos statybos darbus, miesto parkavimo sistemą, apžvelgė miesto saugumo klausimus.

Miesto meras A. Kupčinskas priminė „FIBA Europe“ prezidento George Vassilokopoulos pasakytus žodžius, „svarbu, kad čempionatas vyktų ne tik arenose, o visame mieste“. Miesto vadovas patikino, kad Kaunas ruošiasi čempionatui ir kad miesto svečiai tikrai jausis maloniai ir saugiai, iš Lietuvos išsiveš tik gražiausius prisiminimus.

Lietuvos krepšinio federacijos projektų vadovas Mindaugas Špokas plačiau aptarė federacijos pasiruošimą saugumo klausimais čempionato metu. Varžybų metu šalia arenų ketinama įrengti dvi saugumo zonas. Viena bus skirta žiūrovams, kurie stebės varžybų transliacijas per ekraną. O kiti, įsigiję bilietus, varžybas stebės tiesiogiai arenose.

„Labai svarbu, kad visi žiūrovai būtų patikrinti metalo detektoriumi. Policijos pareigūnai ir savanoriai padės užtikrinti tvarką šalia arenų, o viduje tvarką prižiūrės apsaugos tarnybos. Žinoma, policijos ir apsaugos tarnybų darbuotojų bendras darbas bus labai svarbus, siekiant užtikrinti visapusišką gyventojų apsaugą. Šiuo metu jau esame pasirašę bendradarbiavimo sutartį su Policijos departamentu, kurie saugumo klausimus išmano geriau, nei federacijos darbuotojai“, – sakė M. Špokas.

Mindaugas Špokas patikino, kad Kaunas jau šią vasarą turėjo nemažą išbandymą, kuomet mieste vyko jaunučių krepšinio čempionatas (U-16). Miestas nebijojo jokių iššūkių, todėl čempionatas puikiai pasisekė.

Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus miestų administracijų vadovai taip pat pasakojo, kaip jiems sekasi rengtis 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatui.

Trečiadienio vakare Europos Tarybos delegacija Kauno sporto halėje ketina stebėti Eurolygos varžybas Kauno „Žalgiris“ ─ Stambulo „Fenerbache Ulker“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: