Ežerėlyje skambėjo lietuviška muzika
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Gruodžio 17 dieną (šeštadienį) Ežerėlio bendruomenei buvo padovanota neeilinė kalėdinė dovana. Įgyvendinant kultūros centro ir LNF bendradarbiavimo sutartį šiemet Ežerėlyje vyko ketvirtasis koncertas iš ciklo „Muzikos enciklopedija gyvai“„Lietuviškos muzikos popietė“.

Ankstesniuose renginiuose klausytojai buvo supažindinti su italų kompozitorių muzika, kūriniais iš garsi pasaulio kino filmų, V. A. Mocarto kūryba. Šį kartą buvo surengtas auksinio „Triumfo arkos“ laureato solisto Liudo Mikalausko (bosas) ir ežerėliečiams jau pažįstamo Valstybinio Vilniaus kvarteto įspūdingas pasirodymas.

Susirinkusiesiems skambėjo lietuviška klasika: S. Šimkaus, J. Naujalio, A. Bražinsko, A. Raudonikio, M. K. Čiurlionio kūryba. Solistas Liudas Mikalauskas klausytojų širdis pavergė ne tik profesionaliu dainų atlikimu, bet ir puikiu humoro jausmu, artistiškumu ir nuoširdžiu bendravimu.

Atsidėkodami už nuostabų koncertą ežerėliečiai, nuskambėjus paskutiniam kūriniui, dar ilgai plojo atsistoję, atiduodami pagarbą solistui ir Valstybinio Vilniaus kvarteto muzikantams – Audronei Vainiūnaitei, Artūrui Šilalei, Girdučiui Jakaičiui ir profesoriui Augustinui Vasiliauskui, kuris vedė renginį ir komentavo kūrinius.

Prie arbatos puodelio atlikėjai teigė: „Į Ežerėlį visuomet malonu sugrįžti, nes žinai, kad žmonės čia supranta klasikinę muziką, myli ją ir visada šiltai mus priima“.

Nuoširdus kūrybinis bendradarbiavimas su LNF kolektyvais pateisino visus lūkesčius. Šis renginys dar kartą patvirtino, kad kaimiškųjų bei nedidelių miestelių gyventojams labai reikalingi klasikinės muzikos vakarai su profesionaliais atlikėjais. Ežerėliečiai vertina profesionalųjį meną ir noriai lanko visus klasikinės muzikos renginius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: