(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį vakare Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio („FIBA Europe“) generalinis sekretorius Naras Zanolinas lankėsi Kaune ir apžiūrėjo Žalgirio arenos statybą.

„Džiugu, kad kaskart čia atvykęs galiu matyti statybų pažangą. Nelieka abejonių, kad arena bus pastatyta laiku“, – apžiūrėjęs arenos statybą sakė N. Zanolinas. Jis įsitikino, kad dalyje arenos statybos darbai jau visiškai baigti ir savo darbus galės pradėti arenos koncesininkas.

Svečią lydėjęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ne tik pasakojo apie darbų eigą, bet ir užsiminė, kad į čempionatą sirgaliai galės atvykti patogiai, nes į Kauno oro uostą skraidoma 18 krypčių.

N. Zanolinas taip pat užsiminė, kad svarbu kuo plačiau reklamuoti kitąmet Lietuvoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą. „Kodėl nepaskelbus, kad Kaunas – Europos krepšinio sostinė?“ – siūlė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius.

UAB „Vėtrūna“ įsipareigojo Žalgirio areną baigti statyti iki kitų metų vasario 1 dienos.

Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks kitų metų rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis šešiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Čempionate dalyvaus 24 komandos. Aštuonios stipriausios čempionato komandos ketvirtfinalius, pusfinalius ir finalus žais Kaune.

Planuojama, kad čempionatas bus transliuojamas 150 valstybių. Tikimasi, kad 170 milijonų žiūrovų stebės rungtynes.

Sirgaliams planuojama parduoti apie 113 tūkstančių bilietų. Jų prekyba prasidės kitų metų kovo 1 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: